Bilim

İstanbul’da Atatürk Havalimanı salgın hastanesi oluyor

atatürk havalimanı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Telekonferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı ardından bir basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Biri Atatürk Havalimanı’nda olmak üzere, İstanbul’a 1000 odalı iki salgın hastanesinin yapılacağını kaydetti.

Hürriyet’in haberine göre Erdoğan, hastanelerde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntının olmadığını kaydetti. Atatürk Havalimanı’nda ve Sancaktepe’de askeri havalimanının bulunduğu yerde bin odalık hastaneler yapılacağını, bunları inşaatının hızlı şekilde bitirileceğini dile getirdi. Avrupa ve ABD’deki gelişmelerin de yakınan izlendiğini sözlerine ekledi.

Sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, hastalığı yayması tehlikeli olan apartman, köy, ilçe ve hatta ili karantina altına aldıklarını da söyledi. Şimdiye kadar 65 yaş üstü veya kronik hasta olan 1 milyon 321 bin vatandaşın temel ihtiyaç taleplerini yerine getirdiklerini söyledi. “Çalışan ve görevli olanlar dışındaki tüm vatandaşlarımızın evde kalmasını sağlayarak yayılma hızının azami rakama indirmeliyiz.”

Maske satışıyla ilgili de görüş belirten Erdoğan, “Parayla maske satışı yasaktır. Salgın bitine kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz vardır. Devlet olarak vatandaşlarımıza ücretsiz maske ulaştırmakta kararlıyız.” dedi.

Türkiye’de koronavirüs: En son resmi vaka sayısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her gün olduğu gibi yine Türkiye’deki resmi koronavirüs vaka sayısını ve diğer önemli bilgileri Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Bugünkü test sayısı 20 binin üstüne çıktığını, pozitif vaka sayısının da 3 bin 148 olduğunu kaydetti. 75 vatandaşımız hayatını kaybederken iyileşen hasta sayısı da 284 oldu. Türkiye’deki toplam koronavirüs vaka sayısı da 30 binin üstüne çıktı.

İLGİLİ HABERLER