Teknoloji

İsrail Hamas’ın siber saldırısına hava saldırısıyla karşılık verdi

israil

Siber saldırılara fiziksel yollarla karşılık vermek daha önce görülmemiş bir durum değil. Ancak artık siber saldırılar, saldırıya uğrayanlar tarafından uçaklarla ve bombalarla yapılan saldırılarla eşdeğer gibi tutuluyor. İsrail Silahlı Kuvvetleri (IDF), Gazze Şeridi’nde bulunan ve Hamas’ın dijital savaş operasyonlarının merkezi olduğu söylenen bir binaya hava saldırısı gerçekleştirdi. IDF tarafından yapılan açıklamada, hava saldırısının başarısız olan bir siber saldırının ardından gerçekleştirildiği belirtildi.

IDF’in iddiasına göre, hava saldırısının düzenlediği binanın yıkılmasıyla birlikte Hamas’ın siber faaliyet yürütme kapasitesi tamamen yok edildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne son birkaç gündür yüzlerce roket saldırısı düzenlediğini göz önüne alınca siber saldırıya hava saldırısıyla karşılık vermesine de çok şaşırmamak gerekiyor. Orantısız şiddet uygulamasıyla tanınan İsrail ordusu, siber saldırıya fiziksel şekilde misilleme yaparak kendisini korumayı istediğini öne sürse de; zaten sürecin gergin olduğu bir ortamda bu karşılığın işleri daha da karıştırdığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER