Teknoloji

IŞİD yanlısı siber korsanlar Fransız televizyon kanalının yayınını durdurdu

tv5monde-090415

Dünya genelinde yayın yapan Fransız televizyon kanalı TV5Monde, IŞİD yanlısı siber korsanların saldırısına uğradığı için yayınına 3 saat ara vermek zorunda kaldı. Kanalın Facebook sayfası ve internet sitesinin de saldırıya uğradığı belirtilirken; TV5Monde’un ağ direktörü Yves Bigot, faaliyetlerin saldırıdan ciddi ölçüde etkilendiğini ifade etti. Yeniden yayına geçen kanalın Facebook sayfası da normal işleyişine dönerken, internet sitesini ziyaret edenler halen “bakım altında” ibaresiyle karşılaşıyor.

Fransa, IŞİD’e karşı mücadele eden kara kuvvetlerine havadan destek olan koalisyonun üyeleri arasında yer alıyor. Ocak ayının başında ülkede gerçekleştirilen ve 17 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından Fransa Savunma Bakanı IŞİD’in yok edilmesi gerektiğini dile getirmişti. IŞİD’e karşı savaşan güçler, son olarak eski Irak lideri Saddam Hüseyin’in memleketi olarak bilinen Tikrit’in kontrolünü örgütün elinden geri almayı başarmıştı.

tv5monde-facebook-isid-090415

IŞİD destekçisi siber korsan grubunun kanalın operasyonlarına nasıl müdahale ettiği bilinmiyor. Kendisini “İslam Devleti Siber Saldırı Birimi” olarak niteleyen grup, ABD üslerine yönelik siber saldırıları da üstlenmişti. Grup, TV5Monde’un Facebook sayfasında ise kendisini “CyberCaliphate” (Siber Halife) tanımladı. Bigot saldırının arkasında birkaç haftaya yayılan bir çalışma olduğunu düşündüklerini ve tüm operasyonların normale dönmesinin birkaç gün sürebileceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER