Manşetler

IŞİD Twitter üzerinde eskisi kadar takipçi bulamıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

isid twitterABD yönetimi, IŞİD’in çevrim içi ortamdaki propagandasını engellemek için alınan önlemlerin işe yaradığını savunuyor. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, terör örgütünün Twitter trafiği son iki yıl içinde yüzde 45 oranında azaldı. Bu düşüşte hem hesap engelleme çalışmalarının hem de karşıt mesajlardaki artışın etkili olduğu belirtildi.

Yetkililer IŞİD’in çevrim içi propagandası ile mücadelenin başlarında bazı yanlışlar yapıldığını kabul ediyor. Karşıt görüşlü mesajların ağırlıklı biçimde İngilizce olarak yayınlanması, bu yanlışlara örnek olarak gösteriliyor. Ancak hem içerik kalitesinin iyileştirilmesi hem de internet çalışmalarının askeri stratejiyle koordinasyon içine sokulmasıyla birlikte bu problemin ortadan kalktığı belirtiliyor.

IŞİD Twitter üzerinde eskisi kadar ilgi çekmiyor

IŞİD Twitter üzerinden propaganda yapmaya ve destekçi bulmaya halen devam ediyor. Bu da ABD tarafından yapılan açıklamaları niceliksel olarak doğrulamayı biraz zorlaştırıyor. Ancak Associated Press tarafından paylaşılan veriler de ABD’nin verilerini kısmen doğruluyor.

IŞİD karşıtı içeriklerin sayısının destekçi içeriklerin sayısını altıya katladığı belirtilirken, IŞİD’i savunan Twitter hesaplarının da takipçi sayısının 2014’e kıyasla yüzde 80 oranında azaldığına dikkat çekildi. Terör örgütünün sahadaki yenilgilerinin de bu durumda rol oynamış olması muhtemel gözüküyor. Yine de, söz konusu veriler sosyal medyanın terörle mücadeledeki önemini gözler önüne sermesi bakımından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER