Teknoloji

IŞİD drone’ları Irak’ta bombacı olarak kullanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

isid droneIrak Güvenlik Kuvvetleri, IŞİD’i 2014’te işgal ettiği Musul’dan çıkarabilmek adına operasyonlarını sürdürüyor. Ancak bu operasyonlarda Irak Güvenlik Kuvvetleri’nin karşısına deneysel ve gelişmiş bir silah çıkmış gibi görünüyor. IŞİD drone teknolojisini kullanarak Irak Güvenlik Kuvvetleri’nin üzerine el bombası boyutunda patlayıcılar bırakıyor. Terör örgütünün bunun için piyasada satılan drone’ları kullandığı söyleniyor.

IŞİD daha önce de saldırılarında drone’lardan yardım aldığı biliniyor. Ancak Musul’dan gelen görüntüler, terör örgütünün artık drone’ları bir tür bombacı olarak kullandığını gözler önüne seriyor.

Rudaw’ın haberine göre, IŞİD’in geçtiğimiz hafta drone ile gerçekleştirdiği bombalı saldırıda siviller de hayatlarını kaybetti.

https://twitter.com/AlexMello02/status/819259288950624256?ref_src=twsrc%5Etfw

IŞİD drone teknolojisini çok rahat kullanamıyor

IŞİD’in bombacı olarak kullandığı drone’ları kimyasal saldırıda kullanma ihtimali de endişe yaratıyor. Yetkililer şu ana kadar böyle bir saldırının gerçekleşmediğinin altını çiziyor. Irak Güvenlik Kuvvetleri, anti-drone silahları sayesinde IŞİD’in bazı saldırılarının önlendiğini belirtmeyi de ihmal etmiyor. Şu ana kadar 10’dan fazla drone saldırısının sinyal bozucular ve diğer ekipmanlar sayesinde engellendiği belirtiliyor. Irak kuvvetleri de drone’lardan izleme faaliyetlerinde faydalanıyor.

İLGİLİ HABERLER