Eğlence

Gerçek Iron Man Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

iron manİngiltere’de yaşayan Richard Browning, geçtiğimiz mart ayının sonunda Iron Man’den ilham alan bir uçuş takımı üretmesiyle gündeme gelmişti. Sinemada Robert Downey Jr. tarafından canlandırılan karakterden ilham alan Browning, uçuş sistemine Daedalus adını vermişti.

Daedalus, kerosen yakıt bazlı gaz türbinlerinden enerji alarak giyen kişinin havada süzülmesini mümkün kılıyor. The Mirror’da yer alan habere göre; Daedalus’u giyen Browning, saatte 51.5 kilometre hızla uçarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.

Browning, rekorlar kitabına “Vücut tarafından kontrol edilen jet motorlu uçuş sistemiyle ulaşılan en yüksek hız” unvanının sahibi olarak adını yazdırdı. İngiliz mucit, tahmin edilebileceği üzere, bu unvanın ilk sahibi oldu.

Browning Iron Man takımı için 50 bin dolar harcamıştı

Browning daha önce yaptığı bir açıklamada Iron Man takımının üretimi için 50 bin dolar civarında bir para harcadığını açıklamıştı. Eksantrik mucit, bazı ortaklıklar sayesinde bu harcamanın bir kısmının kendisine geri döndüğünü de belirtmişti. Çalışmalarını Gravity isimli şirketle yürüten Browning, mart ayından bu yana şirketi için daha öncekilere ek olarak 650 bin dolar daha kaynak oluşturmayı başardı.

İLGİLİ HABERLER