Teknoloji

iRobot Braava Jet Mopping Robot kolay kullanımlı temizleme robotu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

irobot braava

iRobot adında, merkezi ABD’nin Massachusetts eyaletinde bulunan bir şirket genel olarak Roomba adlı robot elektrikli süpürgeleriyle biliniyor. Ancak bu şirketin oluk ve havuz temizleyicilerinden yüzey ovalayıcılarına kadar farklı robot temizleyicileri bulunuyor. Şirket yüzey temizleyicileri arasına daha ucuz ve basit bir model ekledi.

Yeni Braava Jet Mopping Robot, yüzey temizleme işleri için üç farklı mod ile çalışıyor: Kuru süpürme, nemli süpürme ve ıslak paspaslama. Bu küçük robot 17 x 17.78 x 8.38 cm.’lik boyutlara sahip, kompakt alanlar için yeteri kadar küçük görünüyor. Ne var ki, tuvalet arkaları ve bunun gibi dar bölgelere girişi pek kolay olmayacaktır. İleri ve geri giderek süpürme gibi sistematik temizleme yönteminin yanı sıra V şekilli temizleme rotaları da izleyebiliyor. Bunlara kullanılan moda göre karar veriliyor.

Yaklaşık 1.2 kg. ağırlığındaki bu temizlem robotunun tankı yaklaşık 150 ml.’lik suyu tutuyor. Bu miktardaki su genellikle yaklaşık 14 metrekarelik ıslak temizleme veya 19 metrekarelik kuru veya nemli temizleme işlerine imkan sağlıyor. Deterjan sökülüp takılabilir bölümlerden geliyor, böylelikle tankın içine deterjan eklenmiyor, bu da püskürtücünün tıkanması gibi bir sorunun yaşanmayabileceği anlamına geliyor. Robotun üstünde sadece tek bir buton bulunuyor, iRobot hangi temizleme modunun kullanılacağının belirlenmesinde akıllı bir yöntem kullanıyor. Robotun alt tarafında yer alan optik sensörü robota takılan farklı temizleme yastıklarının desenleri algılıyor, buna göre hangi modun kullanılacağını belirliyor.

Ne var ki, Braava’da kuzeni Roomba’daki bazı özellikler yer almıyor. Örneğin bu robotu uzaktan veya bir mobil uygulama yardımıyla kontrol etmek mümkün olmuyor. Ayrıca robot şarj istasyonuna otomatik olarak geri dönmüyor.

Bu, iRobot’un ilk Braava yüzey temizleyicisi değil, ancak iRobot bu üründe kullanım kolaylığını epey ön plana çıkarıyor. Daha önceki Braava 380t modelinin üstünde üç farklı buton var ve daha büyük bir pili bulunuyor. Ayrıca ek navigasyon küpleriyle temizlemenin nerelerde gerektiğini belirleyebiliyor. Fiyatı da 299 dolar.

Halbuki yeni Braava Jet Mopping Robot 199 dolarlık fiyat etiketine sahip. Birkaç kutu temizleme yastığı ile birlikte sunulacak. Eldeki temizleme yastıkları bittikten sonra 10’lu kutuları 7 dolarlık fiyattan bulmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER