Teknoloji

iRiver markalı cep telefonu 2009 Mart’ta çıkıyor

Teknoblog.com – iRiver markasının arkasındaki ReignCom şirketinin yönetim kurulu başkanı iRiver markalı ilk cep telefonunun 2009 Mart ayında piyasaya çıkacağını açıkladı. Telefon ilk olarak Güney Kore’de KTF mobil operatörünün yardımıyla satılacak.

Büyük bir dokunmatik ekrana sahip olacak cihaz el yazısını tanıma özelliğine sahip olacak. Wi-Fi modülü ile kablosuz ağ erişimini destekleyecek olan cihaz Bugs Music Service adı verilen müzik servisine de kablosuz bağlanabilecek. Güney Kore’deki çoğu mobil cihazda bulunduğu gibi bu cihazda da birkaç sözlük bulunacak.

Telefon daha önce Ocak ayındaki CES fuarında konsept formunda görücüye çıkmıştı. Adı henüz belli olmayan cihaz büyük mobil operatörlere açılmadan önce Güney Kore’deki 10 iRiver Zone mağazasında satılacak. Şu anda cihazın fiyatı ya da Güney Kore dışına açılma planları hakkında herhangi bir bilgi yok.

iRiver Apple’ın iPod’una uzun zamandır rakiplik eden bir marka ve daha önce SPINN adı verilen bir dokunmatik ekranlı cihaz çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER