Teknoloji

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Twitter yasağının gevşetilebileceğine dair ipucu verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İran halkının Twitter ve diğer sosyal paylaşım sitelerine erişimi engellenmiş olsa da, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin de aralarında bulunduğu küçük bir azınlık bu engelleri aşabiliyor. Ancak bu durumun gelecekte değişmesi olası gözüküyor. Ilımlı bir reformist olarak tanımlanan Ruhani, Twitter üzerinden mikro blog servisinin kurucusu ve başkanı Jack Dorsey ile girdiği diyalogta ülkesinde sosyal medya yasağının gevşetilebileceğine dair ipucu verdi.

hasan-ruhani-iran-021013

Yaklaşık bir aydır resmi olarak başkanlık görevini yürüten Ruhani, mayıs ayından bu yana Twitter’da yer alıyor. Twitter üzerinden ilk olarak adaylığını açıkladığı basın toplantısının YouTube bağlantısını paylaşan Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Barack Obama ile gerçekleştirdiği tarihi telefon görüşmesinin detaylarını da Twitter hesabı üzerinden paylaşarak eşine az rastlanan bir şeffaflık örneği sergilemişti. Dorsey ile diyalogunda CNN International’dan Christiane Amanpour’a verdiği röpörtaja da atıfta bulunan Ruhani, İran halkının küresel bilgiye rahatça erişmesi ve bu bilgileri rahatça kullanabilmesi için gerekli çalışmaları sürdürdüğünü dile getirdi. İran Cumhurbaşkanı Amanpour’a verdiği röpörtajda bu değişikliklerin gerçekleşmesi için birkaç aya ihtiyaç olduğunu ifade etmişti.

Başkanlık yarışı boyunca taraftarlarının sosyal medyayı yoğun bir biçimde kullandığını kabul eden Ruhani, göreve gelmesinin bu durumda herhangi bir değişikliğe yol açmadığını belirtti. Bu tarz sosyal ağlardaki olumsuz eleştirilere de açık olduğunu söyleyen İran Cumhurbaşkanı, devletin eleştiriye açık olması gerektiğinin altını çizdi. Ruhani küresel sosyal ağlara erişimin ve bu ağları kullanmanın tüm insanlar ve uluslar için bir hak olduğunu da sözlerine ekledi.

İlgili >> CNN, Jack Dorsey (Twitter)

İLGİLİ HABERLER