Manşetler

iPod touch dört yıllık aranın ardından geri dönebilir

ipod touch

Apple, son iPod touch duyurusunu 2015’te yapmıştı. Sonraki yıllarda yeni bir model duyurusunun yapılmaması, Cupertino merkezli şirketin efsanevi müzik oynatıcısının fişini çektiğini düşündürmüştü. Ancak 2019 ile birlikte iPod’un yeniden sahalara dönebileceği söyleniyor.

Söz konusu iddianın kaynağı, Apple ile ilgili haberler veren Japonya merkezli Macotakara sitesi. Sitenin haberinde CES 2019’da boy gösteren pek çok tedarikçinin yedinci nesil iPod touch’tan bahsettiği belirtiliyor.

iPod müzik tarihinde son derece önemli bir yere sahip. İlk iPod satışa sunulduğunda piyasada alternatif olabilecek çok sayıda cihaz mevcuttu. Ancak Apple son derece başarılı bir stratejiyle iPod’u dijital müziğin dönüşümünün önemli yapı taşlarından biri hâline getirmeyi başarmıştı. Akıllı telefonların iyiden iyiye yayılması ise iPod’un amaçsızlaşmasına ve gözden düşmesine yol açmıştı.

Tüketici ilgisinin azalmasına paralel olarak Apple da iPod’u iyiden iyiye görmezden gelmeye başladı. Hâlihazırdaki en yeni model olan altıncı nesil iPod touch’ta iPhone 6’da kullanılan A8 işlemci bulunuyor. Bu da cihazı, Apple’ın iOS ekosistemindeki en eski cihaz hâline getiriyor.

Apple genellikle 5 yılın sonunda cihazları için yeni yazılım desteği sunmayı bırakıyor. Bu da iPod için yeni bir adım atılmazsa sonun yaklaştığı anlamına geliyor. Apple’ın yeni bir iPod touch mı çıkaracağını yoksa iPod’a tamamen veda mı edeceğini görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER