Eğlence

iPod Shuffle inceleme altında – Video

Apple’ın en son bombası (aslında en son bomba ünvanına bu akşamdan itibaren iPhone OS 3.0 aldı) iPod Shuffle özellikle küçük boyutuyla ilgi çekecek. Bir demir para ile hemen hemen aynı boyutlarda olan bu yeni MP3 çaları Engadget editörleri inceleme altına aldı. Editörlerin izlenimlerini kısaca özetleyelim.

iPod Shuffle’ın ambalajı diğer iPod’larınkine göre biraz daha özensiz duruyor. Kutunun içerisinden iPod Shuffle, kulaklıklar ve USB adaptörü çıkıyor. Cihazın kurulumunu yapmak biraz zaman alabilir, çünkü ilk önce iTunes 8.1 güncellemesini yüklemek ve Voice Over özelliğini kurmak gerekiyor. Apple’ın belirttiğine göre Voice Over dosyalarının kapladığı alan oldukça küçük, yani cihazda depolanabilecek şarkı sayısında bir azalma yok, 4 GB’lık alana hemen hemen 1000 şarkı yine sığdırılabilir.

Yeni iPod Shuffle kontrollerine alışmak biraz zaman alabilir. Cihazın kontrolleri üzerinde değil, kulaklığa eklenmiş bir kumanda yürütülüyor. Bu demek oluyor ki, kendi kulaklığınızı iPod Shuflle ile kullanmanız hemen hemen imkansız. Bu küçük kumanda üzerinde dokunmaya ve basınca duyarlı bölümler var. Atanmış belirli kontrol mekanizmaları ile ileri sarma, geri alma, Voice Over özelliğini çalıştırma, çalma listelerinde gezinme gibi işlevler gerçekleştiriliyor. Yeni iPod Shuffle’ın yanında eskiler dev gibi kalıyor. Üzerinde açma kapama anahtarı ve küçük bir LED’in dışında hiçbirşey bulunmaması garip gelebilir. Klipsi de oldukça sağlam duruyor. Ancak bu küçük cihazı üzerinizden atmak istediğinizde küçük boyutu nedeniyle biraz zorlanabilirsiniz, aman kulaklık kablosuna dolanmayın. Bazıları da kulaklığı kulaklarına oturtmak konusunda sorunlar yaşayabilir.

Ancak söz konusu Apple olunca insanlar biraz daha hoşgörülü davranıyor. Tasarım, boyut ve malzeme kalitesine bakacak olursak ve aksesuar üreticilerinin iPod Shuffle uyumlu ürünler geliştireceğini göz önünde bulundurursak iPod Shuffle sınıfı geçmiş gibi görünüyor. Daha fazla incelemek isteyenler aşağıdaki galeri bağlantılarını takip edebilir ya da Engadget’a ait videoyu izleyebilir.

İlgili — Galeri 1
İlgili — Galeri 2

Video: iPod Shuffle incelemesi [Engadget]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER