Eğlence

Bu uygulama iPhone’u iPod’a dönüştürecek

ipod uygulamasi iphone

iPod, Apple tarihinin en önemli ürünleri arasında yer alıyor. Şirketin bugünkü konumuna gelmesinde önemli bir yeri olan efsanevi müzik çalar, hâlâ bazı Apple hayranları ve müzik severler tarafından özlemle anılıyor. Bu özlem, bazı geliştiricileri de harekete geçirdi.

New York’ta bulunan Cooper Union Üniversitesi’nde eğitim gören tasarım öğrencisi ve iOS geliştiricisi Elvin Hu, iPhone‘u Click Wheel’li bir iPod Classic‘e dönüştüren bir uygulama hazırladı. Ekim ayından bu yana proje üstünde çalışan Hu, uygulamaya ait ilk görüntüleri Twitter hesabında paylaştı.

iPhone’u tam ekran bir iPod’a dönüştüren uygulama, orijinal iPod’un dokunsal geri bildirimlerini hissetmeyi ve tıklatma seslerini de duymayı sağlıyor. Hu’nun projesi Twitter’da hatırı sayılır bir ilgiyle karşılandı. “iPod’un babası” olarak da bilinen Tony Fadell bile uygulamayı “hoş bir nostalji” olarak tanımladı.

https://twitter.com/elvin_not_11/status/1199717678908366854

Hu, The Verge sitesine gönderdiği e-postada dikkat çekici projesine dair bilgiler verdi. Projeye iPod’un gelişimiyle ilgili bir makale üstünde çalışırken başladığını belirten geliştirici, çocukluğundan beri Apple ürünlerinin hayranı olduğunu dile getirdi. Ailesi kendisine iPhone almadan önce Ferrero Rocher kutularının üstüne iPhone’un kullanıcı arayüzünü çizdiğini söyleyen Hu, tasarım alanında bir kariyer seçmesinde Apple’ın etkili olduğunu belirtti.

Bu ilgi çekici uygulamanın son kullanıcılara ulaşması konusunda ise son kararı Apple verecek. Hu, şu ifadeleri kullandı: “Ekim ayından beri bu proje üstünde çalışıyorum. Uygulamanın yayınlanması tamamen Apple’ın onayına bağlı ve onaylamamak için kendileri açısından meşru sebepleri var.”

Nostaljik iPod uygulamasında Cover Flow da var

Uygulama, Apple’ın eski Cover Flow özelliğini de barındırıyor. Üç boyutlu bir grafik arayüzü olan Cover Flow, kullanıcıların aradıkları şarkıları albüm ve albüm kapakları arasında gezinerek bulmasını mümkün kılıyor. Cover Flow’u Click Wheel’in üstüne yerleştiren Hu, özelliğin yatay modda çalışabildiğini de belirtti.

Apple’ın uygulamanın çıkışına onay vermeme ihtimali oldukça yüksek. Hu bu durumda uygulamayı açık kaynaklı bir proje olarak yayınlayabileceğini ifade etti. Genç geliştirici, uygulamayı aralık ayının sonuna kadar tamamlamayı planladığını sözlerine ekledi. iPod hayranlarının hoşuna giden bu uygulamaya Apple’ın nasıl yaklaşacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER