Teknoloji

iPod Classic 2010 yılında ABD’nin en çok satan beşinci MP3 çaları oldu

iPod Classic’in artık ölü bir cihaz olduğunu düşünenler NDP Group adlı şirketin çıkarmış olduğu bazı satış rakamlarına bakıp tekrar düşünmeliler. Görünüşe göre, Apple’ın bu klasik müzik oynatıcısının ömrü tahmin edilenden daha uzun olabilir.

NDP Group’un ABD genelinde yapmış olduğu araştırmaya göre iPod Classic bu ülkede en çok satılan MP3 oynatıcıları listesine beşinci sıradan girmeyi başardı. Eğer Apple bu ürüne bazı yenilikler katarsa, iPod Classic mevcut performansının daha da üzerine çıkabilir. Araştırma sonucunda cihazlar birim satışlarına göre sıralandı, ancak burada aynı cihazın farklı renkleri bile ayrı birer cihaz olarak nitelendirildi. Bu durumda 160 GB kapasiteli, siyah renkli yedinci nesil iPod Classic ABD’de toplam birim satış anlamında en çok satılan beşinci MP3 çalar oldu ve sadece iPod Touch kardeşleri tarafından geçildi.

iPod Classic Apple’ın sabit disk içeren tek oynatıcısı durumunda. Gelen haberler Toshiba’nın 1.8 inç’lik sabit disk sürücülerinin 220 GB’ye kadar arttırılmış kapasite sunduğu ve MP3 çaların kapasitesinin bu disklerle arttırılabileceği yönünde. Ayrıca cihazın batarya ömrünün arttırılacağı ve ağırlığının biraz azaltılabileceği de konuşuluyor.

İlgili – Apple Insider

[Görsel – Apple Insider]

İLGİLİ HABERLER