Manşetler

iPhone’unuzun pili sorun mu çıkarıyor? 31 Aralık’tan önce değiştirin

iphone pil değişimi programı

Bundan yaklaşık bir yıl önce, Apple’ın daha eski model iPhone’larda meydana gelebilecek beklenmedik kapanmaların önüne geçmek amacıyla performansta kısıtlamaya gittiği ortaya çıkmıştı. Apple, bu durumu kabul etmiş ve daha eski iPhone’ları için pil değişimi programı başlatmıştı. Şirket, Ocak 2018’den itibaren, sadece bir yıl boyunca pil değişimini indirimli olarak gerçekleştirecekti. Bu program 31 Aralık’ta sona eriyor. Yani, son aya girildi.

Eğer bir iPhone SE, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus ya da X sahibiyseniz ve cihazınızın pilinin eskisi kadar iyi performans vermediğini düşünüyorsanız, garanti kapsamı dışında pil değişimini 199 TL karşılığında gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni yıla girilmesiyle birlikte, daha eski model iPhone’ların garanti kapsamı dışında pil değişimi 319 TL’ye, iPhone X’unki ise 449 TL’ye gerçekleştirilecek.

iPhone Xs, Xs Max ve XR gibi 2018 model iPhone’lar bu kapsama dahil değil. Çünkü bu modeller yeni çıktı ve henüz pil kapasiteleri, kullanımdan kaynaklı kapasite düşüşünü yaşamadı.

Eskiyen pilin kapasitesi doğal olarak ilk seviyesinin altına iniyor. Bu durumdaki pillere sahip olan iPhone’larda, işlemci en yüksek performansı sunmak için pilden güç çekmeye çalıştığında beklenmedik kapanmalar yaşanıyordu. Apple, Ocak 2017’de yayınladığı iOS 10.2.1 güncellemesiyle birlikte performansta sınırlamaya gitti, böylelikle beklenmedik kapanmaların önüne geçti. Ancak bunu sessiz sedasız biçimde gerçekleştirdi.

2017’nin sonlarında ise bu durum ortaya çıktı. Kullanıcılar kendi bilgileri veya izinleri olmadan cihazlarının sınırlandığını öğrendiler. Apple, bu durumdan dolayı özür diledi ve daha eski model iPhone’lara sahip olan kullanıcılar için indirimli pil değişimi programı başlattı.

Eğer eskimekte olan telefonunuzun pilini indirimli fiyattan değiştirmek istiyorsanız, onu bir Apple mağazasına ya da yetkili bir Apple servisine götürün. Apple’ın destek sitesinden konuyla ilgili yardım alabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER