Teknoloji

iPhone’un üç MobileMedia patentini ihlal ettiğine karar verildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bloomberg’de yer alan habere göre, bir ABD mahkemesi geçtiğimiz hafta Apple’ın iPhone’da patent merkezli MobileMedia grubuna ait üç patenti ihlal ettiğine karar verdi. Tam adı MobileMedia Ideas olan şirketin ortakları arasında ise tanıdık isimler yer alıyor. Sony ve Nokia’nın da ortakları arasında yer aldığı şirketin bir diğer ortağı da MPEG LA.

Davada işlerin Apple’ın istediği gibi gitmeyebileceği kasım ayının ilk günlerinde şirket tarafından davanın reddi talebine verilen olumsuz yanıtla nispeten belli olmuştu. Hakim Sue Robinson davanın görüleceğini ve sadece 6,441,828 numaralı patentin varlığının jüri için yeterli olacağını ifade etmişti. Üç patente ilişkin hüküm karara bağlanırken, bir patente ilişkin karar henüz verilmiş değil. Söz konusu patentlerden ikisi Sony’ye aitken, birisi de Nokia’ya ait. Sony patentlerinden biri gelen arama kontrol metoduyla ilgiliyken, diğeri ise rota arama koşulları ve GPS aktarmasıyla ilgili. Nokia’ya ait olan patent ise gelen aramaları reddetmekle ilgili.

Henüz kesin bir karara bağlanmamış patent de yine Sony’ye ait. Yukarıdaki numaraya sahip patent görüntü döndürme teknolojisiyle ilgiliyken, Sony’nin konuya ilişikin olarak telefonun yönünden bağımsız olarak sağ tarafı yukarıda gösterme patentine de sahip olduğu belirtildi. Bu patentlerle ilgili olarak şimdilik kesin bir yargıya varılmış olmasa da, kendisi de patent davalarını sıklıkla kullanan Apple’ın durumu nasıl karşılayacağı merak ediliyor.

İlgili >> Twitter (Bloomberg), CNET

İLGİLİ HABERLER