Teknoloji

iPhone’u beyin dalgalarıyla kontrol etmenin yolu: XWave

Dokunmatik ekranın modasının geçtiği ve akıllı telefon sahiplerinin cihazın menülerinde gezinmek için beyin dalgalarını kullandığı bir dünya düşünün. PLX Devices adındaki bir şirketin çalışmaları geleceğin bu yöne doğru ilerlediğini gösteriyor. Şirket mobil cihazlar için beyin dalgalarını sezen XWave adlı bir beyin dalgaları algılama cihazı geliştirdi.

PLX’in web sitesinde bu kulaklık setinin insan beyin dalgalarını sezdiğini ve algıladığını, bunları değerlendirdiğini ve günlük hayatta kullandığımız teknolojik aletlere uygun bir forma soktuğunu söylüyor. Telefon operatörlerinin kullandığı kulaklıklara benzeyen bu cihaz 100$’lık fiyata sahip. Şirket şu an için sadece iOS cihazları için dört tane uygulama sunuyor. Temel kurulum uygulaması şarkı listenizi cihaza yüklemenizi ve beyin dalgalarınızı kütüphane içindeki herhangi bir şarkıyla senkronize etmenizi sağlıyor. Bunun yanında “Tug of Mind” ve meditasyon uygulamaları da bulunuyor. Şirketin söylediğine göre herhangi bir sinyal iletiminde bulunmayan ve sadece beyin dalgalarını dinleyen bu cihazın insan sağlığına herhangi bir zararı da bulunmuyor.

Bu tarz bir teknoloji gelecekte neler vaat ediyor? PLX’in web sitesinde yazılanlara göre video oyunlarındaki nesneleri sadece düşünerek ya da aklı komuta odaklanacak ve serbest bırakacak şekilde eğiterek kontrol etme imkânı doğacak. Şirketin kurucusu ve CEO’su Paul Lowchareonkul “İnsan beyni kainattaki en güçlü ve en karmaşık şey ve ilk kez bu etkileyici gücü kullanma ve günlük hayata uygulama yeteneğini elde etmiş bulunmaktayız. Üçüncü parti uygulamaların geliştirilmesiyle birlikte yenilikçilik potansiyeli sınırsız olacaktır.

İlgili – PLX

İLGİLİ HABERLER