Teknoloji

iPhone’lardaki konum izleme sorunu Güney Kore’de Apple’ın başını ağrıtıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz aylarda gündemi meşgul eden iPhone konum izleme tartışmasının etkileri hâla yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Apple’ın Güney Koreli bir kişiye gizlilik haklarının ihlâl edilmesi ve üzerinde psikolojik baskı oluşturulması nedeniyle yaklaşık 1600 TL’ye karşılık gelen miktarda bir ödeme yaptığı ortaya çıktı.

PhysOrg’un haberine göre, Kim Hyung-Suk adlı bir avukat 26 Nisanda Apple’a dava açtı. Kısa sürede sonuçlanan dava sonucunda mahkeme Apple’ın tazminat ödemesine karar verdi. Şirketin Güney Kore merkezi karara itiraz etmediklerini iddia etti. Ne var ki, Apple para ödemenin bu kişiyi başından savmalarına yeteceğini düşünüyorsa, çok fena yanılıyor.

Avukat şimdi de Apple’a karşı ortak dava açmaya hazırlanıyor. Yonhap haber ajansına konuşan avukat, iPhone kullanıcılarının rızası olmadan onların konum verilerini toplamanın açık bir yasal ihlâl olduğunu dile getirdi. Güney Kore’de üç milyon civarında iPhone kullanıcısının olduğu belirtiliyor, ancak şu ana kadar bu davaya sadece 300 kullanıcı ilgi göstermiş durumda.

Apple’ın iOS cihazlarının, işletim sistemindeki bir hata nedeniyle kullanıcıların konum bilgilerini cihazda uzun bir süre depoladığı güvenlik uzmanları tarafından ortaya çıkarılmıştı. Apple bu konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmış ve sorunu bir yazılım güncellemesiyle çözeceğini vaat etmişti. Sonrasında çıkan iOS 4.3.3 güncellemesiyle bu sorun çözülmüştü.

İlgili – PhysOrg

İLGİLİ HABERLER