Teknoloji

iPhone’a özel Google Earth çıktı

Google, iPhone ve iPod touch’a özel Google Earth versiyonunu çıkardı. iPhone’un ve iPod touch’ın hareket algılayıcısından faydalanan uygulama iPhone’un GPS sistemini de kullanıyor.

Bu mobil uygulama ile dünyayı 3 boyutta dılaşmak mümkün hale geliyor. Ayrıca iPhone’a özel bu uygulama bilgisayardakine benzer bir harita görüntüleme tecrübesi de sunuyor. 8 milyon Panoramio fotoğrafı, farkı yerlerle ilgili Wikipedia bilgilerini okuyabilme imkanı iPhone’a özel Google Earth’de sunuluyor.

Uygulama Mac OS X’te yer alan Open GL-ES desteğinden faydalanıyor. Google Earth geliştirici takımına göre mobil alanda sadece Android benzer bir güce sahip. Windows Mobile’da ise Microsoft’un rakip Direc3D Mobile desteği bulunuyor. Ancak Windows Mobile yüklü cihazlardaki sürücü eksikliği ve genel bir araç setinin eksikliği, bu uygulamanın tam verimde çalışmasını engelliyor.

Google Earth iPhone uygulaması 22 ülkede 18 dilde çıkmış durumda, ancak ne yazık ki bu ülkeler arasında henüz Türkiye yok. Yine de aşağıda indirme bağlantısına ne olur ne olmaz diye yer verdik. Daha ayrıntılı bilgi için bu bağlantıyı (İngilizce) takip edebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER