Teknoloji

iPhone’a Bluetooth dosya transfer özelliği geliyor: iBluetooth

iphone-ibluetooth-290-x-218iTunes App Store’dan sonra iPhone kullanıcılarının en çok ilgi gösterdiği çevrimiçi yazılım mağazası Cydia, iPhone sahiplerinin dört gözle beklediği bir özelliği telefonlarına kazandırmaya hazırlanıyor: Bluetooth dosya transferi…

iBluetooth uygulaması iPhone’daki dosyaları diğer cihazlara Bluetooth üzerinden aktarmanıza olanak sağlıyor. MeDevil rumuzlu bir programcı tarafından geliştirilen bu uygulama şu anda iMac ve Sony Ericsson cep telefonu ile düzgün bir şekilde çalışıyor. Uygulama hazır hale geldikten sonra Cydia üzerinden indirilmeye sunulacak ve Bluetooth dosya transfer protokolünü destekleyen her cihaza bu yazılım üzerinden dosya göndermek ya da almak mümkün olacak.

Bu arada Cydia yazılım mağazasının kullanmak için iPhone’daki yazılım yükleyicisini devre dışı bırakmak gerekiyor. Bunun için telefona “Jailbreaking” işlemi uygulanmalı. Bu durumda da iPhone garanti kapsamından çıkıyor. Aşağıdaki bağlantılardan iBluetooth’un tanıtım videosuna [YouTube] ve Cydia ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İlgili — iBluetooth Video [YouTube]
İlgili — Cydia [iPhoneTr.org]

İLGİLİ HABERLER