Ulaşım

iPhone 15 ve BMW arasındaki kablosuz şarj karmaşasında NFC çipler aksıyor

apple destek hattı

Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 15 ve BMW’nin araç içindeki kablosuz şarj cihazı arasındaki etkileşim geçtiğimiz hafta dikkat çekici haberlere konu oldu. Kullanıcılar, iPhone 15’lerinin NFC çiplerinin BMW’nin kablosuz şarj kullanımının ardından devre dışı kaldığına dair şikayetlerini dile getirdi. Apple, başlangıçta bu problemi dikkate almamış olsa da, gelecek bir yazılım güncellemesiyle bu sorunun giderileceği konusunda bilgilendirmede bulundu.

BMW ve Apple çözüm için mücadele ediyor

Apple, yayınladığı bilgi notudan onarım hizmeti sağlayıcılarını, problemin birkaç kablosuz şarj cihazının iPhone 15 NFC çiplerini “geçici” olarak işlevsiz hale getirebildiğini belirtti. Çözüm sunuluncaya kadar, kesinti yaşayan herhangi bir kullanıcının BMW aracındaki kablosuz şarjı kullanmaması öneriliyor.

Kullanıcıların BMW’nin kablosuz şarj aygıtının Apple Pay ve BMW’nin dijital anahtar özelliğini bozduğu yönde şikayetler, Reddit, Apple’ın Destek topluluğunda ve MacRumors forumlarında da yer alıyor.

Ünlü otomobil üreticisi BMW, ekim ayının ilk haftasında problemi kabul etti ve Apple ile birlikte sorunu araştırdıklarını ifade etti. BMW’nin kontrol cihazlarını kullanmamanın daha güvenli olacağını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER