Teknoloji

iPhone Xs, Xs Max ve XR’nin pil kapasiteleri ortaya çıktı

apple iphone xs qualcomm

Apple iPhone Xs, Xs Max ve XR adını taşıyan yeni akıllı telefonlarını geçtiğimiz hafta tanıtmıştı. Cupertino merkezli şirket, telefonlarının pil kapasitesini belirgin biçimde açıklamama ilkesini bu yıl da bozmamış ve sadece yeni cihazlarının eskisine kıyasla ne kadar daha uzun süre kullanım imkanı sağlayacağını belirtmekle yetinmişti.

Apple etkinliklerinde ve ürün sayfalarında pil kapasitesi konusundaki ketum tavrını muhafaza etse de, şirketin bazı ülkelerde cihazlarına sertifika alabilmesi için daha çok bilgi paylaşması gerekiyor. Çin de bu ülkeler arasında bulunuyor. Apple’ın yeni telefonları için Çin’de yaptığı sertifika başvurusu, yeni iPhone modellerinin pil kapasitesini gözler önüne seriyor.

6.5 inç ekranlı iPhone Xs Max, 3174 mAh kapasiteli piliyle yeni modeller arasında en büyük pil kapasitesini sunuyor. 5.8 inç OLED ekran taşıyan iPhone Xs ise enerjisini 2658 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Ekim ayı itibarıyla satışa sunulacak 6.1 inç LCD ekranlı iPhone XR ise 2942 mAh kapasiteli pil taşıyor.

Pil performansının sadece pil kapasitesiyle ilgili bir durum olmadığını unutmamak gerekiyor. Yazılım optimizasyonları, efektif güç yönetimi, ekran çözünürlüğü ve parlaklık gibi faktörlerin hepsi kuvvetli bir pil performansında önemli bir rol oynuyor. Dolayısıyla iPhone Xs, Xs Max ve XR’nin gerçek pil performansı için gerçek deneyimlerin sonuçlarını görmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER