Teknoloji

iPhone Xs, Xs Max ve XR’ın pil ve RAM kapasiteleri ortaya çıktı

iphone xs iphone xs max iphone xr

Bir Apple toplantısında hiçbir şekilde bahsedilmeyen veya şirketin web sitesinde bulamayacağınız bilgiler arasında iPhone’un gerçek pil kapasitesi ve her bir telefonda ne kadar miktarda RAM bulunduğudur. Neyse ki, Apple’ın bu tür bilgileri Çin’in Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (TENAA) gibi çeşitli devlet kuruluşlarına verme zorunluluğu var.

Şirket, en son iPhone’ları için de bu bilgiyi paylaştı. MacRumors’ın belirttiğine göre, bu sayede iPhone Xs, Xs Max ve XR‘ın pil kapasitelerini öğrenme fırsatı elde ediyoruz. İşte pil kapasiteleri ve RAM değerleri; bunların geçen yılın modelleriyle karşılaştırması:

iPhone XS Max: 3174mAh / 4GB RAM

iPhone XS: 2658mAh / 4GB RAM
iPhone X: 2716mAh / 3GB RAM

iPhone XR: 2942mAh / 3GB RAM
iPhone 8 Plus: 2675mAh / 3GB RAM

Apple’ın testlerine göre, iPhone XR bu yılın iPhone serisi içinde en uzun pil ömrünü sunan ürün oluyor ve iPhone 8 Plus’ın pil ömrünün 90 dakika kadar üstüne çıkıyor. Aslında Xs Max’tekinden daha düşük kapasiteli bir pile sahip, ancak XR’ın daha küçük boyutlu ve düşük çözünürlüklü bir ekranı bulunuyor. Bu da Xs Max’i geçmesine yardımcı oluyordur.

iphone xs xs max xr pil karşılaştırması
iPhone Xs, Xs Max ve XR’ın pil karşılaştırması | Görsel: Apple

RAM tarafında ise, iPhone Xs ve Xs Max’in her ikisinde de 4 GB RAM’in bulunduğunu görüyoruz. iPhone XR’da ise 3 GB RAM yer alıyor. iPhone X ve 8 Plus’ta da 3 GB RAM bulunuyor. Apple’ın mevcut nesil iPad Pro’larında da 4 GB RAM yer alıyor.

Çoğu amiral gemisi Android telefonu, 6 GB ve 8 GB gibi RAM rakamlarıyla bunu geçiyor. Ancak iOS, söz konusu RAM olduğunda daha azıyla iyi şekilde idare etmesiyle bilinen bir işletim sistemidir. Bu nedenle iPhone XR’da 3 GB RAM bulunması bu telefonu satın almayı düşünenlerin kafasında soru işareti yaratmayacaktır. iPhone 8 ve X sahiplerinin de bellek yönetimi konusunda herhangi bir şikayeti olmamıştı.

İLGİLİ HABERLER