Teknoloji

iPhone Xs ve Xs Max’in şarj problemi iOS 12.1 ile çözülecek

iphone xs iphone xs max 2019 model iphone

Bazı iPhone Xs ve Xs Max sahiplerinin ekran kapalıyken telefonlarının şarj olmaya başlamadığına dair paylaşımları kısa süre önce gündeme gelmişti. Kimi kullanıcılar ekranı uyandırarak veya kablosuz şarjı tercih ederek bu sorunu aşmayı başarsa da, kimi kullanıcıların cihazlarının şarj olur gibi görünürken bile şarj olmaması problemin ciddiyetini artırmıştı.

Söz konusu sorunun bir yazılım güncellemesiyle çözülmesi mümkün görünüyor. Apple da gerekli güncellemeyi yayınlama konusunda fazla zaman kaybetmeyeceğe benziyor. Şirketin kısa süre içinde tüm kullanıcılara açılacak iOS 12.1 güncellemesiyle problemi ortadan kaldırması bekleniyor.

iOS 12.1 betasının geliştirici ve herkese açık versiyonları şimdiden indirmeye açılmış durumda. Ancak iPhone Xs ve Xs Max sahiplerine sadece şarj sorununu çözmek için beta sürümünü indirmemeleri öneriliyor. Şarj sorununun etrafından dolaşmak için ekranı uyandırma ve kablosuz şarj dışında Lightning kablosunu çıkarıp bir kez daha telefona takmanın da etkili bir yöntem olduğu belirtiliyor.

iPhone Xs ve Xs Max 21 Eylül’de kullanıcılarla buluşmaya başlamıştı

iPhone Xs ve Xs Max, 12 Eylül’deki tanıtımın ardından 14 Eylül’de ön siparişe çıkmış ve 21 Eylül itibarıyla kullanıcılarla buluşmaya başlamıştı. Bu iki telefonla aynı günde tanıtılan iPhone XR ise 26 Ekim’de satışa sunulacak. iOS 12.1’in nihai sürümünün iPhone XR’ın çıkışından önce yayınlanması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER