Teknoloji

iPhone Xs ve Xs Max sahiplerinin şarj sorunu yaşadığı söyleniyor

apple iphone xs qualcomm

iPhone Xs ve Xs Max 12 Eylül’de tanıtılmış ve 21 Eylül itibarıyla da bazı ülkelerde satışa sunulmuştu. Yeni iPhone’ların piyasaya çıkışıyla birlikte bazı kullanıcıların cihazlarıyla yaşadıkları sorunlar da gündeme gelmeye başladı. İlk olarak bazı Xs ve Xs Max sahiplerinin Wi-Fi ve LTE bağlantısıyla ilgili sorunlar yaşadığına dair haberler ortaya çıkmıştı. Bu haberlere şimdi başka bir sorun iddiası daha eklendi.

Apple‘ın resmi forum sayfasında yapılan paylaşımlara ve ünlü YouTube kanalı Unbox Therapy tarafından yayınlanan bir videoya göre, bazı iPhone Xs ve Xs Max’lerde telefonun kablolu şarjı sırasında çeşitli sorunlar yaşanıyor.

Normal şarj prosedüründe Lightning kablosu telefona bağlandığı anda ekran kapalı olsa bile aydınlanıyor ve cihazdan şarjın başladığını belirten bir uyarı tonu duyuluyor. Ancak bazı Xs ve Xs Max’lerde süreç bu şekilde işlemiyor gibi görünüyor. Sorunlu telefonlarda kablo bağlansa bile şarj işlemi başlamazken, şarjın başlaması için kullanıcıların ekranın üzerine iki kez dokunmaları gerekiyor. Ancak bazı kullanıcılar için bunun bile yeterli bir çözüm olmadığı belirtiliyor.

Bazı kullanıcılar ise cihazlarının şarj oluyor gibi göründüğünü, ancak kısa süre sonra şarjın durduğu şikayetinde bulunuyor. Ancak şikayetçiler içinde en şanssız grubun şarj kablosunu bağladıktan sonra telefonunun donduğunu belirten grup olduğunu söylemek pek yanlış olmayacaktır.

Apple iPhone Xs ve Xs Max sahiplerini etkileyen bu sorunla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmış değil. Ancak mevcut işaretler, sorunun yazılımsal bir hatadan kaynaklanıyor olabileceğini gösteriyor. Dolayısıyla çözüm için Apple’ın yazılım güncellemesi yayınlamasını beklemek gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER