Teknoloji

iPhone Xs Smart Battery Case Apple’ın mağaza belgelerinde görüldü

iphone xs smart battery case

Apple‘ın en yeni iPhone modellerinden iPhone Xs‘i şarj etme özelliğine de sahip iPhone Xs Smart Battery Case ile ilgili ilk dedikodular, bir süre önce gündeme gelmişti. Söz konusu iddialar, iOS sürümlerinde rastlanan çeşitli bilgilere dayandırılmıştı. Appleosophy isimli internet sitesi ise şarj özellikli kılıfın da görüldüğü ve Apple tarafından yetkili satıcılara gönderilen mağaza belgelerine ulaştı.

Söz konusu belgelerde yer alan fotoğraflar, Apple’ın hem silikon hem de deri şarj özellikli kılıflar sunmaya hazırlandığını gösteriyor. Fotoğraflar düşük çözünürlüklü olsa da, kılıfın arkasındaki pil çıkıntısını fark etmek pek zor olmuyor. Cupertino merkezli şirket, son olarak iPhone 7 için şarj özelliğine sahip Smart Battery Case çıkarmıştı.

Fotoğrafların bulunduğu belgelerin üzerinde “Sonbahar 2018” etiketinin bulunması, şirketin söz konusu kılıfı yıl bitmeden çıkarmayı planladığını işaret ediyor. Sonbahar teknik olarak 21 Aralık itibarıyla sona ereceği için Apple’ın önünde belirlediği takvime uymak için hâlâ üç günlük bir süre bulunuyor. Ancak Apple’ın kılıfın çıkışını 2019’a bırakma ihtimalinin de kuvvetli olduğunu söylemek gerekiyor.

iPhone Xs Smart Battery Case sızıntısında kafaları karıştıran nokta ise deri seçeneğinin varlığı oluyor. Cupertino merkezli şirket, daha önce Smart Battery Case için sadece silikonu tercih etmişti. Bu nedenle belgede, deri seçeneğinin varlığı konusunda bir kafa karışıklığının yaşanmış olması muhtemel görünüyor. Yine de, tüm detaylar için Apple’dan gelecek resmi açıklamayı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER