Teknoloji

iPhone Xs Max satışlarda iPhone Xs’in önünde görünüyor

iphone xs iphone xs max

TF International Securities’in tecrübeli analisti Ming-Chi Kuo, Apple ürünlerine dair isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınıyor. Kuo, hazırladığı son raporda Apple’ın piyasadaki en yeni ürünleri iPhone Xs, iPhone Xs Max ve Apple Watch Series 4‘ün gördüğü ilgiye değiniyor.

Kuo’ya göre, 6.5 inç ekranlı iPhone Xs Max, beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılandı. Xs Max’e olan ilginin 5.8 inç ekranlı iPhone Xs’e olan ilgiyi neredeyse dörde katladığını belirtti. En popüler renk seçeneklerinin altın ve uzay grisi olduğunu söyleyen tecrübeli analist, çoğunluğun tercihinin 256 GB depolama alanından yana olduğunu belirtti. Kuo, 512 GB depolama alanına sahip versiyonun tedariğinde NAND Flash bellek sağlayan tek üretici Samsung olduğu için bazı sıkıntıların yaşanabileceğini de ifade etti. Tecrübeli analist, iPhone Xs Max’e olan talebin yılın son çeyreğinde de Asya pazarı ve yılbaşı hediyesi alanlar sayesinde biraz daha artmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Apple Watch Series 4’ün de beklenenin üzerinde bir satış rakamına ulaştığın söyleyen Kuo, daha önce yaptığı satış rakamı öngörüsünü biraz daha yukarıya çekti. Tecrübeli analist, raporunda Apple Watch Series 4 ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Apple Watch Series 4’e olan talep beklenenin oldukça üstünde. Üreticilerden biri olan Quanta, çoktandır tam kapasitede çalışıyor. Dolayısıyla ikinci tedarikçi Compal kasım ayında geniş ölçekli üretime başlayana kadar Apple Watch Series 4 arzında belirgin bir artış beklemiyoruz. Daha önce Apple’ın 2018’de 18 milyon Apple Watch sevkiyatı yapacağını öngörmüştük. Bunu 18.5-19.5 milyon aralığına çektik.”

iPhone Xs Max ve Apple Watch Series 4 cephesinden Apple severler için iyi haberler veren Kuo, ekimde çıkacak iPhone XR’nin daha çok kişiyi telefonunu değiştirmeye yönelteceğini belirtti. Tecrübeli analist, Apple’ın ekran kaynaklı üretim sorunları nedeniyle yaşadığı sıkıntıların da ekim ayı itibarıyla aşılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER