Manşetler

iPhone Xs Max dayanıklılık testinden geçmeyi başardı

iPhone Xs Max, 12 Eylül’de iPhone Xs ve iPhone XR ile birlikte tanıtılmış ve 21 Eylül itibarıyla bazı ülkelerde raflardaki yerini almıştı. Apple‘ın bugüne kadarki en büyük ekranlı telefonu, satışa sunulmasının ardından hemen çeşitli testlere tabi tutulmaya başladı. Popüler YouTube kanallarından JerryRigEverything, pek çok akıllı telefona uyguladığı dayanıklılık testini iPhone Xs Max’e de uyguladı.

iPhone Xs Max’i ABD’den satın almak isteyenlerin en az 1099 dolar ödemesi gerekiyor. Bu kadar yüksek meblağ ödenen bir cihazın dayanıklı olması da oldukça doğal bir beklenti niteliği taşıyor. JerryRigEverything tarafından gerçekleştirilen dayanıklılık testi, iPhone Xs Max’in bu beklentiyi ne ölçüde karşıladığını gözler önüne seriyor.

iphone xs maxJerryRigEverything’in sahibi Zack Nelson‘un iPhone’lardan pek hoşlanmadığı biliniyor. Nelson’un bu tutumunun dayanıklılık konusundan bağımsız bir tercih olduğunu da belirtmek gerekiyor. Nelson bu tavrından vazgeçmese de, iPhone Xs Max dayanıklılığıyla Nelson’u da etkilemeyi başarmışa benziyor.

Nelson, öncelikli olarak Apple’ın telefonun çerçevesinde alüminyum yerine paslanmaz çeliği tercih etmesinden etkilenmiş gibi görünüyor. Paslanmaz çelik hem genel olarak hem de çizilmelere karşı daha dayanıklı bir materyal. Ancak bu durum paslanmaz çeliğin çizilmez olduğu anlamına gelmiyor. Çeliğin sıcak iletimini azaltacağı, ancak ısı kaybını da düşüreceğini de belirtilenler arasında bulunuyor.

Nelson iPhone XS Max’in ekranının en az diğer iPhone’ların ekranı kadar çizilmeye yatkın olduğunu belirtiyor. Popüler YouTube kanalının kurucusu, yedinci seviyedeki derin yiv darbelerinin ekran üzerinde hasara yol açtığını dile getirdi.

iPhone XS Max çizilmeler konusunda Zack Nelson’u etkilemese de, bükülme konusundaki sağlamlığıyla iyi bir not almayı başardı. Telefonun yoğun kuvvet uygulamalarına karşı direndiğini söyleyen Nelson, cam arka panelin yüksek zeminlerden düşüşte sorun yaşayabileceğini dile getirmeyi ihmal etmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER