Teknoloji

iPhone Xs’in pilli kılıfı ile iPhone X da şarj edilebiliyor

iphone xs xs max xr pilli kılıf

Apple iPhone Xs, Xs Max ve XR modelleri için hazırladığı pilli kılıfları bu hafta içinde duyurmuştu. Cupertino merkezli şirketten yapılan açıklamada, iPhone X sahiplerinin Xs içn hazırlanan pilli kılıfı kullanamayacağı belirtilmişti. Apple bu bilgiye destek sayfasında da yer vermişti.

Ancak iMore sitesinin genel yayın yönetmeni Rene Ritchie, Apple tarafından yapılan açıklamadan daha farklı bir gerçeği işaret ediyor. iPhone X’un Xs’in pilli kılıfına rahatlıkla yerleştirilebildiğini belirten Ritchie, kılıfın iPhone X’u şarj da edebildiğini dile getirdi. Ritchie, şarj başlamadan önce “Bu aksesuar cihazınız tarafından desteklenmemektedir” ibaresinin görülebileceğini, ancak bu bildirimin ekrandan kaldırılmasıyla birlikte şarjın başladığını ifade etti.

https://twitter.com/reneritchie/status/1085621933583015937

Ritchie daha önce yaptığı bir paylaşımda iPhone X’un Xs’in pilli kılıfı ile şarj edilemediğini belirtmişti. Tecrübeli gazeteci, daha sonra yaptığı bu paylaşımı sildi ve kılıfın iPhone X’un pilini de doldurabildiğinin altını çizdi. MacRumors forumunda yazan “beerfish89” rumuzlu kullanıcı da, iPhone X’u yeni Xs kılıfıyla şarj edebildiğini dile getirdi.

https://twitter.com/reneritchie/status/1085614096744148992

Yine de, pilli iPhone Xs kılıfının iPhone X için “biçilmiş kaftan” olmadığını belirtmek gerekiyor. Apple, iPhone Xs’te telefonun alt kenar tasarımında değişiklik yapmıştı. Bu nedenle iPhone X’un hoparlörü ve mikrofonu kılıfa tam anlamıyla yerleşmiyor. iPhone X’un kamera modülünün de Xs’e kıyasla daha küçük olması nedeniyle kılıfın kamera kesiğinin altında biraz boşluk oluşuyor.

İLGİLİ HABERLER