Teknoloji

iPhone XR’ın takipçisi arkada kamerayı üçleyecek

iphone xr

Apple iPhone XR’ı çıkararak, en son nesil işlemci, güçlü kamera yetenekleri gibi özellikleri, benzer bir tasarımla, iPhone XS ve XS Max gibi akıllı telefonlarına göre daha uygun fiyattan sunmuştu. Tabii ki, daha düşük fiyat noktasını yakalamak amacıyla bazı ödünler verilmişti. Bunların arasında arkada tek bir kameranın bulunması da vardı. Adının iPhone XR 2 veya iPhone XI R olabileceği ihtimalleri dillendirilen gelecek nesil iPhone XR etrafında şekillenen dedikodular, arkadaki kamera sayısının üçe çıkacağını işaret ediyor. Ne var ki, bazıları bu kamera grubunun görünümünü çok sevmeyecektir.

Japon teknoloji blogu Mac Otakara‘nın kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, Apple üretim maliyetlerini azaltmayı hedefliyor. Bunun için aynı tasarımı kullanma ve bazı bileşenleri bu yıl çıkacak iki ya da üç iPhone modelinin hepsinde kullanmak da bulunuyor. Bu da tüm modellerin birbirine yakın özelliklere, boyutlara ve fiyatlara sahip olacağını işaret ediyor.

Örneğin iPhone XI R’ın bu yıl çıkması beklenen diğer iki iPhone XI cihazı gibi geniş açılı lens ve telefoto lensi arkada barındırması bekleniyor. Ne var ki, arkadaki görünüme baktığınızda üç kameraya sahip olmanın gerçekten iyi bir fikir olup olmayacağını düşünebilirsiniz. Ne var ki, söz konusu işlevsellik olduğunda, iPhone XR’ın tek kamerasının yanında hem telefoto hem de geniş açılı lensin gelmesi büyük ilerlemelerin elde edilmesini sağlayacaktır. Bu arada telefoto kameranın sadece 2x optik zum sunacağı belirtiliyor.

Apple’ın daha önce iPhone XI’un kamera sistemiyle ilgili olarak çıkan sızıntılardan bildiğimiz üçgen şekilli kamera dizilimini iPhone XR’ın takipçisinde de kullanabileceği söyleniyor. LED flaş ise üçüncü kameranın üzerine yerleştirilmiş bir nokta görünümünde.

Benzerlikler bunlarla sınırlı kalmıyor. iPhone XI R’ın da daha önce iPhone XI olacağı iddia edilen model gibi, üç boyutlu kalıptan elde edilmiş tek bir cam tabaka kullanacağı söyleniyor. Bu da cihazın görünüm açısından daha pahalı kardeşlerine yakın olacağını işaret ediyor. Boyutları, bu üç cihazı birbirinden ayırt etmeyi sağlayacak tek önemli fark gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER