Teknoloji

iPhone XR yurt dışında ön siparişe sunuldu

iphone xr

iPhone XR yurt dışında apple.com veya Apple Store uygulaması üzerinden ön siparişe sunuldu. Apple’ın daha düşük fiyatlı iPhone seçeneğinin 64 GB versiyonu, ABD’de 749 dolarlık fiyat etiketiyle sunuluyor.

iPhone XR’ın siyah, beyaz, kırmızı, sarı, mavi ve mercan olmak üzere altı farklı renk seçeneği bulunuyor. Ayrıca sadece iPhone XR için Apple, ilk kez şeffaf kılıf da satışa sunuyor. Böylelikle bir yandan cam arka yüzeyi korurken bir yandan da yeni renkleri herkese göstermeye devam edebilirsiniz.

iPhone XR‘ın çoğu teknik özelliği iPhone Xs’inkiyle aynı. Aynı A12 Bionic işlemci ve ana kamera bulunuyor. Ancak 6.1 inç ekran OLED yerine LCD teknolojisini içeriyor. Ayrıca bu ekranda 3D Touch yok. Aynı zamanda arkada ikinci bir telefoto kamera yer almıyor. iPhone Xs ve Xs Max‘teki gibi kenarlar paslanmaz çelikle çevrelenmiş değil. Ne var ki, dikkat edici biçimde daha hafif olduğu söyleniyor.

Fiyatı dikkate alındığında, iPhone XR aslında iPhone 8’in yerini alan bir cihaz niteliğini taşıyor. Tahminler, Apple’ın en popüler modeli olabileceği yönünde.

iPhone XR’ın Türkiye’ye ne zaman geleceği henüz belli değil. Öncelikle iPhone Xs ve iPhone Xs Max’in Türkiye’de satışa çıkmasını bekliyoruz. Onların da satış tarihi ve fiyat bilgileri henüz belli olmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER