Manşetler

iPhone XR, XS ve XS Max isimleri Apple’ın internet sitesinde doğrulandı

iphone xr

Apple yeni iPhone modellerini bu akşam tanıtacak. Tanıtım için heyecanlı bekleyişte sona yaklaşılırken, yeni bir sızıntı merak edilen önemli bir noktayı şimdiden açıklığa kavuşturdu. Apple kendi internet sitesi aracılığıyla yeni iPhone modellerinin iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max isimlerini taşıyacağını doğruladı.

Yeni iPhone’ların isimleri konusunda pek çok iddia ortaya atılmış ve seçenekler arasında öne çıkanlar dönem dönem değişmişti. Son dönemde 6.1 inç LCD ekranlı model için iPhone XC ve iPhone XR isimleri öne çıkarken, 6.5 inç ekranlı model için de iPhone XS Plus ve iPhone XS Max isimleri daha sık telaffuz edilir olmuştu. 5.8 inç ekranlı model içinse uzun süredir iPhone XS ismi gündemdeydi.

Bütün bu dedikoduların ardından Apple kararını iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max seçeneklerinden yana kullanmış gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirketin tercihlerini açığa çıkaran ise çevrimiçi mağazası Apple Store’un HTML kodları oldu. Hâli hazırda erişime kapatılan mağazadaki HTML kodları, Apple’ın bugün tanıtacağı ürünler hakkında başka önemli detaylar da veriyor.

Apple’ın 6.1 inç LCD ekranlı iPhone için farklı renk seçenekleri sunmayı planladığına dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. HTML kodları; iPhone XR adını taşıyacak telefonun siyah, beyaz, mercan kırmızısı, kırmızı, mavi ve sarı renk seçenekleriyle geleceğini gösteriyor. HTML kodları telefon için 64, 128 ve 256 GB depolama alanı seçenekleri sunulacağını da gözler önüne seriyor.

iPhone XS ve iPhone XS Max cephesinde ise dikkat çeken nokta renk seçeneklerinden ziyade dahili depolama alanı seçenekleri oluyor. Apple söz konusu iki telefonda uzun yıllardır kullandığı altın rengi, gümüş ve uzay grisi renklerini tercih ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64, 256 ve 512 GB olarak sıralanıyor. Cupertino merkezli şirket iPhone XS ve XS Max ile ilk kez bir iPhone’da 512 GB dahili depolama alanı sunmuş olacak.

Apple’ın çevrimiçi mağazasının HTML kodları iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max dışında bir yeni ürün hakkında daha önemli bir detaya ulaşmayı sağladı. Etkinlikte tanıtılacak ürünlerden biri olan Apple Watch Series 4 için 40 mm ve 44 mm olmak üzere iki farklı boyut seçeneğinin bulunduğu görülüyor. Bu da Apple’ın mevcut boyut seçeneklerinde 2 mm’lik bir artışa gittiğini gösteriyor. Cupertino merkezli şirketin yeni ürünleriyle ilgili daha fazla ve kesin detay için akşam saatlerini beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER