Teknoloji

iPhone XR satışları Apple ve analistlerin beklentilerinin altında seyrediyor

apple iphone xr

Apple‘ın en yeni akıllı telefonu olan iPhone XR, kısa süre önce yurt dışında satışa sunulmuştu. Yapılan incelemeler ve dayanıklılık testleri de telefonun kapasitesini gösteriyor. Ancak vaatlerine rağmen, iPhone XR‘ın satışları beklentilerin altında kalmış gibi görünüyor.

Apple‘ın 2018 model iPhone portföyündeki en uygun fiyatlı ürün olan iPhone XR‘ın ön sipariş rakamlarının iPhone XS‘in altında kaldığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Japonya merkezli ekonomi gazetesi Nikkei‘de yayınlanan yeni bir haber de, bu iddiayı destekleyecek bir bilgi barındırıyor. Habere göre, satışların istenen seviyede olmaması nedeniyle Apple üretimde hacmi artırma kararından vazgeçti. Bu da, hem Apple’ın hem de analistlerin iPhone XR’ın göreceği ilgi konusunda yanıldığı anlamına geliyor.

Foxconn, Apple’ın iPhone XR’ın üretimi konusunda birlikte çalıştığı tedarikçiler arasında başı çekiyor. Şirketin Apple’ın kendisinden üretim için talep ettiği 60 üretim bandının sadece 45’ini çalıştırdığı söyleniyor. Bir diğer önemli üretici olan Pegatron‘un ise üretim kapasitesini artırmaya yönelik planları rafa kaldırdığı konuşuluyor.

iPhone XR üretimi için Apple’dan haber bekleyen ve acil siparişleri karşılaması beklenen Wistron‘un da yılın son çeyreğinde Apple’dan bir talep almadığı ifade edildi.

iPhone XR satış rakamları konusunda resmi bir açıklama gelmeyecek

iPhone XR satışlarının istenen seviyede olup olmadığını anlamak ise pek kolay olmayacak. Apple bundan böyle çeyrek sonuçlarında iPhone satış rakamlarına yer vermeyeceğini açıklamıştı. Şirket, söz konusu rakamların genel performansı gösterme konusunda bir anlam ifade etmediğini belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER