Teknoloji

iPhone XR’ın takipçisi yeni renk seçenekleriyle gelecek

iphone xr

Apple’ın 2019 model iPhone XR takipçisi, nam-ı diğer iPhone 11R için iki yeni renk seçeneği sunacağı söyleniyor. Bu iki seçenek geçen yılın telefonundaki bazı renklerin yerini alacak.

2018 model iPhone XR, 2013’te çıkan iPhone 5c’den sonra ilk kez geleneksel uzay grisi, beyaz ve altın renk seçeneklerinin dışında renk seçeneklerini kullanıcılara sunmuştu. Beyaz ve siyahın yanında iPhone XR’ın kırmızı, sarı, mercan ve mavi renk seçenekleri bulunuyor.

Bu yıl iPhone XR’ı takip edecek cihazlarda da geleneksel olmayan renk seçeneklerini göreceğiz. Ancak Apple’ın renklerde değişiklik yapacağı söyleniyor. Japon teknoloji blogu Macotakara‘nın güvenilir olduğunu öne sürdüğü kaynaklardan aldığı bilgiye göre, mevcut seçenekler olan mercan ve mavinin yeşil ve lavanta ile değişecek. Diğer dört seçenek ise aynı kalacak.

Apple’ın 2019 model iPhone XR takipçisi cihazlar için farklı renk seçeneklerini tutması çok şaşırtıcı değil. Ne de olsa farklı renk seçenekleri, bir akıllı telefon için en çekici pazarlama unsurlarından bir tanesi olarak biliniyor. Macotakara, Apple’ın hangi renkleri değiştireceği konusunda bir bilgi vermedi. Bununla birlikte lavanta özel bir renk olacak, yeşilin tonlarını da taşıyacak. Apple’ın en son iPhone 5c’de görülen yeşil renk tonunun aynısını getirip getirmeyeceğini de göreceğiz.

Türkiye’de 7399 TL’lik başlangıç fiyatıyla satılan iPhone XR; Apple’ın 2018 model akıllı telefon serisi içinde yer alan iPhone XS ve XS Max’in işlemci, kablosuz şarj gibi bazı özelliklerini daha uygun fiyata sunuyor. Arkadaki tek kamera taşımasına rağmen iyi fotoğraflar ve videolar çekiyor, işlemci performansı oldukça iyi. Ekran çözünürlüğü düşük ve teknolojisi LCD olsa da, tatmin edici bir görsel deneyim sunuluyor.

2019 model iPhone 11R’ın da bu çizgiyi izleyeceği söyleniyor. Görünüş açısından da çok farklı olmayacak. 6.1 inç çentikli ekran ve XS’in halefi cihazlardakine göre daha kalın ekran çerçevesini görebiliriz. Çıkan son dedikodulara göre, telefonun arkasına iki adet kamera bulunacak, kamera çıkıntısı da kare şeklinde olacak.

Yeni iPhone 11R modeline ek olarak, iPhone XS ve XS Max’in takipçileri de bu yıl çoğunlukla içte bulunan değişikliklerle gelecek. Apple’ın bu iki iPhone modelini üç arka kameralı sistemle sunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER