Teknoloji

iPhone XR hayvan ve nesne portreleri için başka bir uygulama kullanabilir

iphone xr phil schiller

Geçtiğimiz hafta itibarıyla raflardaki yerini alan iPhone XR, tek kamerayla kaliteli portre modu fotoğrafları çekebiliyor. Ne var ki, yazılım tabanlı nesne tanıma özelliği, bu imkanı sadece insanlarla sınırlı kılıyor. Ancak bu durum yakında değişebilir.

iOS’in yetenekli kamera uygulamalarından Halide’ın geliştiricileri, iPhone XR’da insanlar dışındaki canlı ve nesnelerin portre modu fotoğraflarının çekilebilmesi için yeterli derinlik verisinin bulunduğunu belirtti. Öncelikli olarak hayvanların fotoğraflarında bu doğrultuda çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

Derinlik verisinin ham olduğunun altını çizen geliştiriciler, bunun bazı durumlarda iPhone Xs modellerinde çift kamerayla çekilen fotoğraflara kıyasla daha “dengesiz” sonuçlar verebileceğine dikkat çekti. Özellikle ön ve arka planlar arasında fazla farkın olmadığı ortamlarda böyle bir durumla karşılaşılabileceği belirtilirken, pek çok senaryoda ortaya çıkan sonuçların kullanılabilir olacağı vurgulandı.

Halide ile bu tarz portrelerin çekilip çekilemeyeceği henüz belirsizliğini koruyor. Ancak bu keşfin en azından başka uygulamalar için kapıyı açması muhtemel görünüyor. Apple’ın da iPhone XR kamerasında doğrudan bu imkanı sağlayacak yazılım değişikliğini yapması ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER