Teknoloji

iPhone XR DxOMark’ın kamera incelemesinde sınıfı geçti

iphone xr

iPhone XR, Apple’ın iPhone Xs ve Xs Max modellerini pahalı bulanlara yönelik olarak sunduğu, daha uygun fiyatlı bir seçenek. Apple A12 işlemciyi barındırması sayesinde daha yüksek fiyatlı kuzenlerinden geri kalmıyor. Ancak arkasında onlar gibi iki değil, tek bir kamera var. Bazıları tek kameranın bulunması nedeniyle iPhone XR’nin kamera performansının zayıf olduğunu düşünebilir. Ancak DxOMark’ın incelemesi aksini söylüyor.

Bugünlerde akıllı telefonların arkasında iki kameranın bulunması bir standart hâline geldi. Halbuki Google, iki arka kamera akımına karşı direnmeyi en son nesil Pixel telefonlarıyla sürdürüyor. Şirket, tek lensle de fotoğrafçılık ve video tarafında etkileyici işler çıkarılabileceğini düşünüyor, yazılımına da güveniyor. DxOMark’ın analizleri ise Apple’ın, bu konuda çıtayı biraz daha yükseğe taşıdığını gösteriyor.

iphone xr dxomark

Elde edilen sonuçlara bakıldığında, iPhone XR’nin iPhone Xs Max ile hemen hemen aynı seviyelerde fotoğraflar yakaladığı görünüyor. iPhone Xs Max şu anda sitenin en üst sıradaki telefonu olma özelliğini taşıyor. Pozlama, renk ve detaylar bakımından iPhone XR, iPhone Xs Max ile aynı seviyede sonuçlar elde ediyor. Sadece aşırı düşük ışıkta biraz problem var gibi görünüyor. Yine de, bu koşullarda bile elde edilen fotoğraflar kullanışlı görünüyor.

iphone xr dxomark

iPhone XR’nin etkileyici performansının yakınlaştırma ve bulanık arka plan taraflarında düşüş göstermesini ise çok şaşırtıcı bulmamak gerek. Yardımcı olacak ikinci bir telefoto kamera olmadan, iPhone’un optik yakınlaştırması olmuyor, Portre modu ise çoğunlukla yazılım tabanlı işlemeye dayanıyor. Yine de, elde edilen yakınlaştırılmış veya Bokeh fotoğraflar fena sayılmaz.

iphone xr dxomark

DxOMark’ın tek kameralı telefonlar sıralamasında iPhone XR, Google Pixel 2’yi geçmeyi başarıyor. Şimdilik lider konumunda, ancak DxOMark’ın Google Pixel 3 incelemesi henüz gelmedi. Her ne olursa olsun DxOMark, iPhone XR satın almayı düşünüp tek kameranın varlığından dolayı tereddüt edenlere biraz olsun yardımcı olmuştur.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER