Manşetler

Daha büyük iPhone X2 Plus ve iPhone 9 taslak çizimlerde görüldü – Video

iphone x2 plus iphone 9

iphone x2 plus iphone 9Dedikoduları yapılan iPhone X2 Plus ve LCD ekranlı iPhone 9 ile birlikte mevcut iPhone X’dan daha büyük boyutlu ve iyi seçenekler sunulabilir. OnLeaks tarafından internete düşürülen bir CAD çizimi videosu, Apple’dan bu yıl beklediğimiz akıllı telefonların nasıl görüneceği konusunda fikir sahibi veriyor.

Videoda üç noktaya dikkat çekmek gerekiyor. Öncelikle bunlar Apple’ın resmi ürün çekimleri değil, bu nedenle şimdiden eylül ayına kadar çok şey değişebilir. Üstelik bazı sürprizler de görebiliriz.

iPhone X2 Plus’ın 6.5 inç veya bir ihtimal 6.3 inç kenardan kenara yayılmış ekrana sahip olacağı söyleniyor. Bu “Plus” boyutlu iPhone X, mevcut 5.8 inç ekranlı iPhone X’dan çok farklı görünmeyecek. Ekranın üst kısmında çentik yer alacak ve arkada da çift lensli kamera sistemi bulunacak.

iPhone X2 Plus muhtemelen Apple’ın şimdiye kadar çıkardığı en pahalı iPhone olacak. Hem fiyatı hem de boyutlarıyla herkese uygun bir model olmayacak. Bu nedenle daha ucuz bir alternatif olan iPhone 9, tüketicilerin ilgisini çekecek bir ürün olabilir.

Hem daha önceki haberlere, hem de MySmartPrice‘ın CAD çizimlerine göre, sözü edilen iPhone 9 modelinin de 6.1 inç, çentikli ve ön yüzün neredeyse tamamına yayılmış bir ekran sahip olacağı iddia ediliyor. Ancak bu telefon daha pahalı OLED ekran yerine üretmesi ve monte edilmesi daha kolay olan LCD ekranla gelebilir.

Ne var ki, son çıkan ve bol CAD’li haberde, OLED ekranlı üç modelden bahsediliyor. OLED tedariğinin kısıtlı olduğu bir ortamda Apple’ın 2018’de üç modeli bu şekilde çıkarması zor olabilir.

LCD ekranlı iPhone 9’un iPhone X’a da çok benzediğini söylemek gerekiyor. Ne var ki, arkada çift yerine tek lensli bir kamera dikkat çekiyor.

Yeni iPhone dedikoduları yavaş yavaş artmaya başladı. Önümüzdeki pazartesi günü ile eylül ayının ortalarına kadar, arada geçen üç buçuk aylık süre içinde Apple’ın bir iPhone modeli çıkardığını bile görebiliriz.

Bir süredir dedikoduları yapılan iPhone SE 2, 4 Haziran Pazartesi başlayacak WWDC 2018’in açılış toplantısında tanıtılabilir. Apple, son olarak 2016’da çıkardığı iPhone SE modelinden beri daha küçük ekranlı iPhone seçeneğini güncellemedi.

SE 2 için de üç farklı ihtimal bulunuyor: Bu model basit şekilde teknik özelliklerin günümüzün şartlarına uygun hâle getirildiği yeni bir versiyon olabilir. Ön yüzü tamamen kaplı ekranıyla tek elde, daha büyük ekranıyla birlikte daha iyi bir tutuş sağlayabilir. Ya da tamamen rafa kaldırılmış bir ürün olabilir.

iPhone X2 Plus, 5.8 inç iPhone X2 ve LCD ekranlı iPhone 9 olarak nitelendirilen 2018 model iPhone’ların geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da eylül ayında resmiyet kazanmasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER