İpucuManşetler

iPhone X’da uygulamaları kapatma nasıl yapılır?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone x uygulamaları kapatma

Apple’ın iPhone X’da Ana ekran düğmesini kaldırmasıyla birlikte, şirketin bazı kullanıcı arayüzü kontrollerini ekran üstü kontrollere dönüştürmesi gerekti. Sorun yaratan bazı uygulamaları çıkmaya zorlamak için de yeni bir sürükleme ve tıklatma sistemi getiriliyor.

iPhone 8 ve daha öncesi cihazlarda, kullanıcılar iPhone’un çoklu görev arayüzünü ana ekran düğmesine art arda iki kez basarak açabiliyor. Buradan uygulamaların küçük resimlerini yukarı doğru basit şekilde sürükleyerek, ister arka planda aktif şekilde çalışıyor, ister bekleme durumunda bulunuyor olsun, zorla kapatabiliyor.

iPhone X’da ise bu durum değişiyor. iPhone X’da uygulamaları kapatmak için kullanıcıların  bir ek adıma daha ihtiyacı bulunuyor.

iPhone X kullanıcılarının, uygulamalardan çıkmaya zorlamak için aşağıdaki adımları takip etmeleri gerekiyor.

1. Ana ekranda veya herhangi bir uygulamada, ekranın alt kısmından yukarı doğru sürükleyin ve parmağınızı ekrandan çekmeden bekletin. Bu, iOS’in uygulama geçiş ekranı olarak da bilinen çoklu görev arayüzünü açacaktır.

 

2. Herhangi bir uygulama penceresine dokunup bekletin. Her bir pencerenin sol üst köşesinde kırmızı renkli eksi işareti görünecektir.

3. Sağa veya sola sürükleyerek zorla kapatmak istediğiniz uygulamaya gelin.

4. Uygulamayı zorla kapatmak için kırmızı renkli işarete tıklatın. Eğer isterseniz, uygulama penceresini bu durumdayken yukarı doğru sürükleyerek de uygulamadan çıkabilirsiniz.

iOS’te uygulamaları kapatmaya zorlamanın normal koşullarda pek bir gereği bulunmuyor. Uygulama geçiş ekranındaki uygulamaları kapatmanın enerji tasarrufu veya CPU performansı üzerinde herhangi bir etkisi yok. Çünkü bu bölümde gösterilen uygulamalar sürekli çalışmıyor.

Yine de, bazı durumlarda uygulamanın performansını artırmak veya sistemin kararlılığını artırmak adına uygulamayı zorla kapatmak işe yarıyor. Örneğin, çökmüş olan, kullanım sırasında cevap vermeyen ya da arka planda güvenli olmadığını düşündüğünüz aktivitelerde bulunan uygulamaları bu şekilde zorla kapatmak yararlı olacaktır.

Arka planda çalışan uygulamaların pil tüketimine olan etkisini de görebilirsiniz. Bunun için Ayarlar -> Pil yolunu takip ederek, açılan sayfada bulunan kullanım istatistiklerine bakabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER