Manşetler

iPhone X 24 Kasım’da Türkiye’de satışa sunuluyor

iPhone X geçtiğimiz cuma günü yurt dışında birçok ülkede piyasaya sunulmuştu. Apple’ın en yeni akıllı telefonunun Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı da nihayet belli oldu. Apple iPhone X’un 24 Kasım’da ülkemizde satışa sunulacağını açıkladı.

Apple yaklaşık bir ay kadar önce iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ile birlikte iPhone X’un da Türkiye satış fiyatlarını açıklamıştı. Buna göre iPhone X’un 64 GB ve 256 GB kapasiteye sahip versiyonları sırasıyla 6099 TL ve 6899 TL’lik fiyat etiketleriyle sunulacak.

iPhone X’un uzay grisi ve gümüş olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor. 5.8 inç, neredeyse çerçevesiz bir ekran barındıran iPhone X’un ön yüzünde, iOS cihazlarının alamet-i farikası hâline gelmiş Ana ekran düğmesi bulunmuyor. Üst kısımda ise, sensörleri, FaceTime ve True Depth kameraları barındıran çentik, Apple’ın deyimiyle “sensör alanı” bulunuyor.

Arkada, düşey yönde yerleştirilmiş iki adet 12 megapiksel, her ikisi optik görüntü sabitleme sistemli kamera bulunuyor. Ön kamera derinlik algılama özelliği sayesinde iPhone 8 Plus’ta sadece arka kamerayla gerçekleştirilebilen Portre Işığı özelliğini ön kameraya taşıyor. A11 Bionic işlemci, tıpkı iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ta olduğu gibi iPhone X’da da bulunuyor.

iPhone X 24 Kasım’da Türkiye ile birlikte; Arnavutluk, Bosna-Hersek, Güney Afrika, Güney Kore, Kamboçya, Karadağ, Kosova, Makao, Makedonya, Malezya, Sırbistan, ve Tayland’da da satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER