Teknoloji

iPhone X sahiplerinin Face ID sorunu daha kolay çözülecek

iphone x face id

Apple geçtiğimiz mart ayında yeni iPhone modellerinde Face ID’deki sorunları cihazı tamamen değiştirmeden çözebileceğini açıklamıştı. Ancak iPhone X bu programda kapsam dışı bırakılmıştı. Söz konusu durum, klasik cihazlarını daha uzun süre kullanmayı düşünenleri üzmüştü. Apple’ın bu probleme çözüm getirmesi fazla zaman almadı.

MacRumors’un haberine göre, hem Apple hem de yetkili servis noktalarında iPhone X’un Face ID’sindeki problemler tam bir cihaz değişimi olmadan çözülebiliyor. Böylelikle mevcut cihazların kullanımına devam edilmesi mümkün hâle geliyor.

Apple’dan yapılan ilk açıklamada, iPhone Xs ve daha yeni modellerde Face ID’nin hızlı tamir mümkün hâle getirilmişti. Yapılan değişiklikle birlikte Face ID’nin bulunduğu tüm modeller programın kapsamına girdi.

iPhone X için yapılan bu değişiklik, Apple’ın genel tamir politikasındaki değişikliğin bir uzantısı olarak değerlendirilebilir. Şirket üçüncü taraf tamir noktalarının Face ID’yi bozmadan ekranı tamir etmesini kolaylaştırmıştı. Buna ek olarak, kullanıcıların kendi cihazlarını tamir etmesini sağlayacak program da duyurulmuştu. Yapılan değişikliklerin kamuoyunun ve resmi kurumların baskısını azaltmak amacıyla gerçekleştirilmiş olması muhtemel görünse de, atılan adımların genel olarak kullanıcıları sevindireceği söylenebilir. Yüklü tamir ücreti ödemeyi veya gereksiz yere cihazını değiştirmek istemeyenler bundan mutlu olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER