Teknoloji

iPhone X Plus ve iPhone 9 kılıf sızıntısı tasarım detaylarını ortaya çıkarıyor

iphone x plusiPhone ailesinin yeni üyelerinin eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Dedikodulara göre; şirket üç modelle potansiyel kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu modellerden biri olması öngörülen iPhone 9’un arkasında tek kameranın bulunması, önünde ise çerçevesiz ancak çentikli bir ekranın yer alması bekleniyor. iPhone X Plus olarak anılan model ise çerçevesiz tasarımı daha büyük bir cihaz formunda sunacak gibi görünüyor. Şirketin iPhone X’un yeni versiyonunu da eylül ayında tanıtacağı konuşuluyor.

Apple planlarının dışarıya sızmaması konusunda sıkı bir tavır takınsa da, şirket özellikle aksesuar üreticilerinden kaynaklanan sızıntıları engellemekte zorlanıyor. Yeni telefonlar için kılıf hazırlayan üreticiler, genellikle cihazlara dair tasarım detaylarının erkenden gün yüzüne çıkmasına yol açıyor.

İnternete sızan yeni bir video, müstakbel iPhone modellerinin tasarımı konusunda pek çok detayı gözler önüne seriyor. Geçmişte doğru çıkan bazı duyumlara imza atan Shai Mizrachi tarafından kaydedilen ve 9to5Mac sitesi tarafından paylaşılan videoda, 2018 model iPhone’lara ait olduğu iddia edilen kılıflar görülüyor.

Burada görülen kılıflardan birinin arkasında tek lensli bir kamera modülü için boşluk yer alıyor. Söz konusu kılıfın iPhone 9’a ait olduğu düşünülüyor. iPhone X’u akıllara getiren büyük kılıfın ise iPhone X Plus’a ait olduğu düşünülüyor.

Videoda doğrulanmasa da, kılıfların yerleştirildiği maketlerin genellikle cihaz üreticilerinden gelen bilgiler doğrultusunda hazırlandığı belirtiliyor. Dolayısıyla bu kılıfıların gerçekten yeni iPhone modelleri için hazırlanmış olması muhtemel görünüyor. Bu maketlerde bileşenler ve özellikler konusunda ipucu verilmese de, boyutları net biçimde görmek mümkün oluyor.

Videoda iki maketin ortasında bir adet iPhone X yer alıyor. Böylelikle şirketin bu yılki modellerinden birinin iPhone X’un daha büyük versiyonlarından biri olduğu gösterilmeye çalışılıyor. Çerçevesiz ekrana geçilmesi sayesinde 6.5 inçlik ekrana rağmen, X Plus’ın iPhone 8 Plus kadar bir yer kaplayacağı da video sayesinde anlaşılıyor.

iPhone X Plus ve iPhone 9 ile ilgili iddiaların ve dedikoduların doğruluğunu görmek için önümüzdeki eylül ayına kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER