Teknoloji

iPhone X Plus çift hücreli pil ve 4 GB RAM ile birlikte gelebilir

iphone x plusKGI Securities analistlerinden Ming-Chi Kuo, Apple’ın henüz duyurulmayan ürünlerine dair isabetli öngörüleriyle tanınıyor. Kuo’nun öngörüleri genellikle gerçekleşse de; bazıları gerçek olamayacak kadar iyi, bazıları ise tam aksine istenmeyecek kadar kötü oluyor. Apple’ın yeni iPhone’larını tanıtmasına uzun bir süre olsa da, 2018 model iPhone’lara dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. 6.1 inç ekranlı yeni iPhone en çok konuşulan model olsa da, Kuo listeye 6.5 inç ekranlı iPhone X Plus’ın da ekleneceğini düşünüyor.

6.1 inç ekranlı iPhone ile ilgili dedikodularda bazı noktalar kulağa biraz ilginç geliyor. Ekran boyutuyla mevcut iPhone X ve müstakbel X Plus arasına konumlanması beklenen telefonun arkasında tek kameranın bulunacağı söyleniyor. Buna ek olarak, akıllı telefonda OLED yerine LCD bir ekran panelinin kullanılacağı da iddialar arasında yer alıyor.

6.1 inç ekranlı iPhone’un dikdörtgen formatında bir pile sahip olmasına rağmen, mevcut iPhone X’a kıyasla daha fazla pil kapasitesi taşıyacağı söyleniyor. Kuo, Apple’ın JDI tarafından geliştirilen 6 inçlik “Full Active LCD” panellerini kullanacağını belirtti. Söz konusu paneller sayesinde ekranın dört tarafı 0.5 mm. kalınlığındaki çerçevelerle sarılabilecek.

iPhone X Plus mevcut iPhone X’dan farklı olmayacak

Kuo’nun iPhone X Plus ile öngörülerinde ise çift hücreli pil ve 4 GB RAM tercihi öne çıkıyor. Akıllı telefonun tasarım bakımından geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan iPhone X’dan çok da farklı olmayacağı da beklentiler arasında yer alıyor. Bu öngörülerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek içinse önümüzdeki sonbaharı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER