Teknoloji

iPhone X kullanıcıları akıllı telefonlarından oldukça memnun görünüyor

iphone çift sim kart desteği

iphone xCreative Strategies isimli araştırma şirket, 1700 iPhone X sahibiyle bir müşteri memnuniyeti anketi gerçekleştirdi. Özellikle akıllı telefonu piyasaya çıktıktan sonra kısa bir süre içinde satın alanlara odaklanan Creative Strategies, yeni tasarımı gördükten sonra fazla yorum olmadan cihazı kullanmaya başlayan bir örneklem grubu oluşturdu.

Creative Strategies örneklem grubunun büyük Apple hayranlarından oluştuğunu kabul etse de, bu grubun gerçekleştirilen çalışma için çok yararlı olduğunun altını çiziyor. Araştırma sonucunda Apple’ın en yeni akıllı telefonunu kullananların memnuniyet oranınının yüzde 97 olduğu sonucuna ulaşılırken, bu oranın memnun ve çok memnun kullanıcıların birleşimiyle ortaya çıktığı ifade edildi. Ankete katılan kullanıcıların yüzde 85’lik kısmı cihazlarından memnun olduklarını belirtti.

Araştırmada kullanıcıların telefonlarından memnun olma sebepleri de mercek altına alındı. Creative Strategies bunu değerlendirmek için tasarım, hız, fotoğraf kalitesi, OLED ekran, arayüzle etkileşim, Face ID, pil ömrü, kılıfsız kullanımda elde oluşan hissiyat, Portre Modu, Selfie Portre Modu ve Siri gibi kriterler üzerine odaklandı. Bu kriterlerden yedisinde kullanıcı memnuniyeti yüzde 90’ının üzerine çıkarken, bazılarında yüzde 100’e yaklaşıyor. Tasarım, hız, fotoğraf kalitesi, kontrol hareketleri, ekran, Face ID ve pil gibi kategorilerde iPhone X kullanıcılarının bir hayli memnun olduğu görülüyor. Söz konusu sonuçlar, Apple’ın tasarım ve telefonla etkileşim konusundaki kumarında istediğini aldığını gösteriyor.

iPhone X kullanıcıları arasında yapılan araştırmada, memnuniyetin en düşük olduğu alanın Siri olması dikkat çekiyor. Creative Strategies, Siri’nin araştırmaya dahil edilme sebebinin telefonun işlemcisinin dijital asistan için optimize edilmiş olmasını gösterdi. Apple’ın sadık hayranlarının bile Siri’ye karşı mesafeli durması, şirketin dijital asistanını geliştirme konusunda attığı adımların gerekli olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER