Teknoloji

Bazı iPhone X sahipleri kulaklık hoparlöründen gelen cızırtı ve uğultudan rahatsız

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone xApple’ın en yeni akıllı telefonu iPhone X, 3 Kasım’da satışa sunulmuştu. Piyasaya çıkmasıyla birlikte akıllı telefona dair şikayetler de yavaş yavaş gündeme gelmeye başladı. Daha önceki şikayetlerin önemli kısmı ekranla ilgiliydi. Son şikayetin kaynağı ise telefonun kulaklık hoparlörü.

Bazı iPhone X sahipleri, Twitter ve Reddit’te yaptıkları paylaşımlarda telefon görüşmesi sırasında ses seviyesi yükseltildiğinde kulaklık hoparlöründen bir uğultu ve cızırtı geldiğini belirtti. Ancak cızırtı ve uğultunun telefon görüşmeleri dışında müzik çalarken, video oynatırken veya alarm çalarken de duyulduğu öne sürülüyor.

Bir grup kullanıcı, sorunun yazılımla ilgili olduğunu düşünüyor. Apple’ın eylül ayında satışa çıkardığı iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ta da benzer şikayetlerin geldiğini düşününce söz konusu ihtimal kulağa mantıklı geliyor. Apple, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ta telefon görüşmeleri sırasında duyulan cızırtıyı iOS 11.0.2 güncellemesiyle ortadan kaldırmıştı. Ancak bu sefer cızırtının telefon görüşmeleri dışında da duyulması, sorunun birebir aynı olmayacağını düşündürüyor.

Apple sorunlu iPhone X’ları değiştiriyor

Apple ile soruna ilişkin olarak iletişime geçen iPhone X sahipleri, şirketin problemli telefonları değiştirdiğini belirtti. Apple’ın sorunlu telefonları değiştirmesi, sorunun yazılım güncellemesiyle çözülemeyecek cinsten olduğunu düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER