Teknoloji

iPhone X gönderim süreleri dünya genelinde ciddi ölçüde kısaldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone x gonderimApple’ın en yeni ve bugüne kadarki en farklı telefonu olan iPhone X, 3 Kasım’da kullanıcılarla buluşmaya başlamıştı. Akıllı telefon 24 Kasım itibarıyla Türkiye’de de raflardaki yerini almıştı. İlk etapta telefonu çevrimiçi mağaza üzerinden satın almak isteyenlerin karşısına 5-6 haftaya kadar uzanan gönderim süreleri çıkıyordu. Ancak artık en yeni iPhone’u satın alanların bu kadar beklemesi gerekmiyor. iPhone X gönderim süreleri tüm dünyada ciddi ölçüde kısaldı.

iPhone X için en uzun gönderim süreleri, akıllı telefon ön siparişe çıktığında ABD’de gözlemlenmişti. Ön siparişin açılmasından sonra birkaç saat içinde gönderim süresi 5-6 haftaya kadar uzamıştı. Ancak artık telefonu AT&T, Sprint, Verizon gibi operatörler üzerinden satın alanlar veya SIM kilitsiz versiyonunu tercih edenler için bekleme süresi, 3 ila 5 gün arasında değişiyor. T-Mobile üzerinden iPhone X almak isteyenler için ise bu süre 9 güne kadar uzayabiliyor.

Kanada ve Çin gibi ülkelerde ise iPhone X için gönderim süresi 1 ila 3 iş günü arasında değişiyor. Avrupa’da ise durum ABD’dekine benzer görünüyor. Almanya ve Birleşik Krallık’ta 3 ila 5 iş günü gibi bir gönderim süresi vadediliyor. Fransa’da ise bu süre 9 güne yükseliyor.

iPhone X stoklarında yaşanan bu iyileşme, KGI Securites analisti Ming-Chi Kuo’nun geçtiğimiz ay sonunda paylaştığı öngörülerle örtüşüyor. Kuo, tedarik zincirindeki gelişmeler sayesinde iPhone X’un perakende kanallarındaki bulunabilirliğinin artacağını belirtmişti.

iPhone X gönderim süresi Türkiye’de ne kadar?

Türkiye için iPhone X gönderim süresi, dünyanın büyük çoğunluğuna benzerlik gösteriyor. Akıllı telefonun tüm depolama alanı ve renk seçenekleri için Apple’ın internet sitesinde 5 günlük bir gönderim süresi veriliyor.

İLGİLİ HABERLER