Teknoloji

iPhone X DxOMark kamera testinden 97 puan aldı

iphone x dxomarkApple’ın yeni amiral gemisi telefonu iPhone X DxOMark tarafından kamera testinden geçirildi. iPhone X test sonucunda 97 puan alarak genel sıralamada ikinci basamağa yerleşti. Listenin zirvesinde ise 98 puanla Google Pixel 2 bulunuyor.

Bu noktada kamera performansını notlandırmanın biraz nesnel bir konu olduğunu belirtmek gerekiyor. DxOMark hemen hemen her akıllı telefonun kamera performansını incelese de, puanlar gerçek insanlar tarafından veriliyor. DxOMark puanlarında üst sınırın 100 olmadığını da belirtmekte fayda var. Nihai puanlama fotoğraf ve video notlarının birlikte hesaplanmasıyla yapılıyor. Örneğin, iPhone X fotoğraf kategorisinde testten 101 puan almayı başardı.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, piyasaya çıktıkları dönemde DxOMark listesinin zirvesine yerleşmişlerdi. Testten iPhone 8 92, iPhone 8 Plus ise 94 puan almıştı. Daha sonrasında Samsung Galaxy Note 8 de testte 94 puana ulaşmayı başarmıştı. Google Pixel 2 ise 98 puanla Galaxy Note 8 ve iPhone 8 Plus’ı yerinden etmişti.

DxOMark, iPhone X’un kendisine özgü bazı özellikler sayesinde iPhone 8 Plus’tan daha iyi bir kamera performansı sergileyebildiğine dikkat çekti. Her iki telefonun arkasında da 12 megapiksel çözünürlüklü iki kameradan oluşan bir kurulum bulunuyor. Ancak iPhone X’un ikinci kamerasında optik görüntü sabitleyiciye sahip f/2.4 diyafram aralıklı telefoto lens yer alıyor. Ön kamera kurulumuna eklenen Face ID özellikleriyse selfie meraklılarına yarıyor. Derinlik haritası çıkarılabilmesi, ön kamera için Portre modunu ve bokeh efektini mümkün hâle getiriyor.

iPhone X DxOMark incelemesinde fotoğraf yetenekleriyle öne çıkıyor

iPhone X DxOMark listesinde ikinci sıraya yerleşse de, kamera incelemesinde 101 puanla zirvenin sahibi olmuş durumda. iPhone X’un kamerası, yüksek kontrastlı ortamlarda oldukça iyi bir performans sergiliyor. Parlak ışıktaki pozlama için de “muhteşem” nitelemesi kullanılıyor. Video konusunda ise iPhone X, 89 puan alabildi. DxOMark, kaydedilen videolardaki dokulara ve gürültüye dikkat çekti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER