Teknoloji

iPhone X’un çentiğini kaldıran uygulama App Store’da

iPhone X’un Türkiye’de satılmasına on gün kadar bir zaman var, ancak daha şimdiden yurt dışından iPhone X’u satın alan veya getirtip kullanan hatırı sayılır bir kitle vardır. Onlara yakında Türkiye’den satın alanlar da eklenecek. iPhone X’un yeni sahiplerinin bu telefonun sıra dışı ve “çentikli” ekranına ne tepki vereceklerini zamanla göreceğiz. Ancak eski düzene alışanlar için ana ekran veya kilit ekranında bunu devam ettirmelerini sağlayacak yeni bir uygulama var.

Daha önce Notcho adlı bir uygulamanın App Store’a geldiğini görmüştük. Şimdi buna bir de Notch Remover olarak adlandırılan yeni bir uygulama ekleniyor. Aslına bakarsanız, Apple’ın bu tarz uygulamaları onaylaması şaşırtıcı, çünkü şirket geliştiricilerin çentiği gizleyecek değil; kucaklayacak, daha verimli kullanılmasını sağlayacak uygulamalar geliştirmesini istiyor.

Apple’ın geliştiriciler kılavuzunda geliştiricilere, cihazın kavisli köşelerini, sensör yuvasını veya gösterge bölümünü, ekranın üst veya alt kısmına siyah çubuklar ekleyerek engellememeleri gerektiğini söylüyor.

Ancak bu uygulamalar çentiği kaldırmıyor. Bunun yerine Ana ekran veya Kilitli Ekran’a yerleştirilen duvar kağıtlarının üst kısmına siyah çuubklar yerleştiriyor. Böylelikle geleneksel durum çubuğuna benzer bir görüntüyü iPhone X’un ana ve kilitli ekranlarında görmek mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER