Teknoloji

iPhone X yeni telefon almayı düşünenlerin aklına girmeyi başardı

iphone xApple’ın en yeni akıllı telefonu iPhone X, kasım ayı içinde çok sayıda ülkede satışa sunulmuştu. Barclays tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, hâli hazırda iPhone kullananların üçte birinden fazlasının X’a geçiş yapmayı planladığını gösteriyor. Söz konusu tablonun Apple adına sevindirici ve cesaret verici olduğu söylemek yanlış olmayacaktır.

Barclays’in gerçekleştirdiği araştırmaya Batı pazarları ve Çin’den farklı gelir gruplarından 1000 kişi katıldı. Katılımcılardan yüzde 62’si önümüzdeki yıl telefonlarını yenilemeyi planladıklarını belirtti. Bu grubun yüzde 54’lük kısmı tercihlerinin bir iPhone modeli olacağını ifade etti.

Başka işletim sistemlerinden iPhone’a geçmeyi düşünenlerin oranı yüzde 23 olurken, Çin’de bu oran yüzde 37 seviyesine ulaştı. Apple hâli hazırda Çin’de akıllı telefon pazarında ilk 5’e giren tek Batılı üretici konumunda. Çin’deki bu potansiyel Apple’ın söz konusu sıralamada daha fazla yükselebileceğini ve ülkedeki satışlarından daha fazla gelir elde edebileceğini gösteriyor.

iPhone X Apple’a yeni rekorlar getirebilir

iPhone X, Apple’a yeni rekorlar getirecek gibi görünüyor. Şirketin mevcut çeyrek içinde rekor sayıda telefon satması ve ortalama telefon satış fiyatını en yüksek seviyeye çıkarması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER