Teknoloji

iPhone X Apple’ın en kırılgan telefonu ilan edildi

iphone xBu hayatta başa gelebilecek en kötü şeylerden bir tanesi, onca para döktüğünüz cihazınızın satın aldıktan kısa bir süre sonra yere düşüp çatlaması veya kırılması olacaktır. Özellikle yepyeni iPhone X’u satın alanlar için durum daha da kötü olabilir. Yurt dışında faaliyet gösteren uzatılmış garanti servisi SquareTrade‘e göre, iPhone X şimdiye kadar çıkmış en kırılgan iPhone olma özelliğini taşıyor.

Kırılma konusunda yüksek risk taşıyan cihaz olarak nitelendirilen iPhone X, “kırılganlık” puanı olarak 100 üzerinden 90 alıyor. Bu puanla Apple’ın en yeni telefonu, 100 üzerinden 77 puan alarak bu yılın başında en kırılgan telefon olarak nitelendirilen Galaxy S8’in de üstüne çıkmış oluyor.

SquareTrade yayınladığı bir videoyla iPhone X’u geçirdiği sağlamlık testlerinden de bir özet sunuyor. Yapılan testlerin arasında yaklaşık 2 metre yükseklikten kenara düşecek şekilde serbest bırakma, yüz üstü düşme, takla atarak düşme gibi testler de bulunuyor.

Görüldüğü gibi, her bir düşüş cihazı neredeyse kullanılamaz hâle getiriyor. Cihazın ekranına ve Face ID kamera sistemine verilen zarar nedeniyle kilitli ekranı açmak büyük bir sorun hâline geliyor.

Ayrıca servis cihazın tamir edilebilirliği konusunda da puan veriyor. Cihazın sadece tamirinin pahalı olmadığını, aynı zamanda zor olduğuna da vurgu yapıyor.

SquareTrade, sonuç olarak, iPhone X’u en kırılgan, en yüksek maliyetli ve tamiri en pahalı iPhone ilan ediyor. Yine de, SquareTrade’in telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve diğer elektronik cihazlar için uzatılmış garanti ve koruma paketleri satan bir servis olduğunu unutmamak gerekiyor. Yani, iPhone X’un kırılganlığına vurgu yaparak bu işten para kazanmayı amaçlayan bir kuruluş olma özelliğini taşıyor.

Yine de, iPhone X’u taşırken dikkatli olmanız ve gerekirse kılıf kullanmanız konusunda tavsiyede bulunuyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER