Teknoloji

Apple iPhone X ve iPhone 8’i yavaşlatmayabilir

iphone xApple geçtiğimiz aralık ayında eski akıllı telefonlarının pilini korumak adına işlemcilerini yavaşlattığını açıklamıştı. Şirketin mevcut portföyünde iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 ve iPhone SE için bu durum geçerli olsa da, en yeni telefonlar iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus için böyle bir yönteme gerek kalmayacak gibi görünüyor.

Senatör John Thune tarafından yöneltilen soruları yanıtlayan Apple, piyasaya sürdüğü en yeni telefonlarda işlemci yavaşlatma uygulamasına gerek kalmayabileceğini belirtti. Cupertino merkezli şirket, en yeni telefonlarının donanımının daha iyi performans yönetimini mümkün kıldığına dikkat çekti.

Apple, verdiği yanıtla en yeni cihazları için işlemciyi yavaşlatacak bir yazılım güncellemesi yayınlama ihtimalini tamamen ortadan kaldırmıyor. Ancak Cupertino merkezli şirket, olası güncellemelerin yeni telefonlarının performansı üzerindeki olumsuz etkilerinin daha düşük olacağının somut bir işaretini vermiş oluyor.

Yapılan son açıklama, şirketin konuya ilişkin ilk açıklamasından farklı bir yerde duruyor. Apple, işlemci yavaşlatma uygulamasını kabul etmesinin ardından yaptığı açıklamada bu prosedürü sürdüreceğini belirtmişti. Ancak son açıklama, şirketin gelen tepkilerin ardından farklı bir dili tercih ettiğini gösteriyor.

iPhone X ve iPhone 8’de daha gelişmiş donanım denetimi araçları bulunuyor

iPhone X ve iPhone 8 modelleriyle birlikte Apple, işlemci yavaşlatmadan donanımı daha iyi kontrol etmesini sağlayacak noktaya gelmiş gibi görünüyor. Şirketin iPhone 6 öncesinde de işlemci yavaşlatması uygulamadığını düşününce Apple’ın köklerine döndüğünü söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER