İpucuManşetler

Telefon Bağlantısı ile iPhone ve Windows 11 PC nasıl bağlanır?

iphone windows telefon bağlantısı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eğer bir iPhone sahibiyseniz ve aynı zamanda bir Windows dizüstü veya masaüstü bilgisayarınız varsa, sizin için iyi bir haberimiz var. Artık iPhone’ların Windows PC’lerle iyi çalışmadığına dair inanış tarihe karıştı. Çünkü Microsoft, Windows 11’deki Telefon Bağlantısı uygulamasına yeni iPhone işlevleri ekledi. Bu uygulama, telefonunuzu PC’nize daha yakın bir hâle getirmenize yardımcı olan yerleşik bir uygulamadır. Geleneksel olarak sadece Android cihazlarla iyi çalışırken, artık iPhone’unuzdaki iMessage ve SMS mesajlarınızı Windows’da görmenizi, arama yapmanızı, kişilerinizi görüntülemenizi ve daha fazlasını sağlıyor. Eğer kullanmak istiyorsanız, işte iPhone ile Windows Telefon Bağlantısı uygulamasının kurulumunu nasıl yapabileceğinizi bu makalede anlatıyoruz.

iPhone ile Windows Telefon Bağlantısı kurulumu nasıl yapılır?

  1. Öncelikle Microsoft Mağazası’na gidin.
  2. Telefon Bağlantısı uygulamasını arayın.
  3. En ilgili sonuca tıklayın ve ardından Güncelle düğmesini tıklayın.
  4. Uygulama güncellendikten sonra başlatın.
  5. Windows 11 PC’nizde Bluetooth’u açın, Windows Tuşu + A’ya basın ve Hızlı Ayarlar’daki Bluetooth simgesini tıklayın.
  6. Başlangıç ekranında iPhone’u seçin.
  7. Telefon Bağlantısı uygulamasındaki ekrandaki yönergeleri takip ederek iPhone’unuzu Windows 11 ile Bluetooth üzerinden eşleştirin.
  8. İstendiğinde, QR kodunu tarayın ve kodların eşleştiğini doğrulayın.
  9. Telefon Bağlantısı uygulamasında belirtildiği gibi iPhone’unuzda ek izinleri verin.
  10. Eşleştirme tamamlandığında, PC’nizden bir çağrı yapmak için Aramalar’ı tıklayın. Mesajlar’ı tıklayın ve ardından uygulamanın üstündeki defter simgesini tıklayarak yeni bir mesaj başlatın. Uygulamanın sol tarafında Bildirimler’i de göreceksiniz.

Artık iPhone için Telefon Bağlantısı’na erişimini tamamladınız. Şu an için uygulamanın işlevselliği biraz sınırlı kalıyor. iMessage veya SMS üzerinden resim gönderemezsiniz ve Telefon Bağlantısı’nda göreceğiniz tüm mesajlar, PC’nizde başlattığınız mesajlar olacak, ayrıca PC’nizden grup mesajlarına katılamaz veya grup mesajları gönderemezsiniz. Microsoft, Telefon Bağlantısı’nı geliştirmek için sürekli çalıştığını belirtiyor ve zamanla daha fazla işlev görebilirsiniz.

Her ne olursa olsun bu yenilik, iPhone kullanıcılarının Windows 11 PC’leriyle daha sorunsuz bir entegrasyon yaşamasına yardımcı olacaktır. Özellikle birden fazla cihaz kullanmayı sevenler için, iPhone’larının ve Windows bilgisayarlarının daha uyumlu hale gelmesi büyük bir kolaylık sağlayacaktır. iPhone mesajlarına ve çağrılarına bilgisayarınızdan erişim sağlayabilmeniz, verimliliği artıracak ve yaşamı daha basit hale getirecektir.

İLGİLİ HABERLER